Dünya Gazze'deki işgale katılan İsrail dizisi Fauda'nın ekip üyesi patlamada öldü

Gazze'deki işgale katılan İsrail dizisi Fauda'nın ekip üyesi patlamada öldü

13.11.2023 - 11:01 | Son Güncellenme:

Yedek asker olarak orduya çağrılan Matan Meir'in Gazze'de öldüğü İsrail ordusu tarafından duyuruldu, Fauda yapımcıları sosyal medyadan mesajlar yayınladı.

Gazzedeki işgale katılan İsrail dizisi Faudanın ekip üyesi patlamada öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ni hava saldırılarıyla vurup karadan işgale giriştiği savaşın otuz yedi günü geride kaldı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Gazze'deki bir tünelde bubi tuzaklı patlamanın beş askeri öldürdüğünü açıkladı. Patlamada ölen İsrail askerlerinden biri, 38 yaşındaki Matan Meir'di.

Kıdemli başçavus rütbesiyle yedek asker olarak savaşa çağrılan Matan Meir'in öldüğünün duyurulması, İsrail televizyon dünyasında yankı buldu.

İsrail dizisi Fauda'nın ekibinde yer alan Meir, ayrıca başka televizyon yapımlarında da görev almıştı.

Fauda dizisinin yapımcısı Lior Raz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Matan Meir'in ölümüyle tüm ekibin yıkıldığını yazdı.

Gazzedeki işgale katılan İsrail dizisi Faudanın ekip üyesi patlamada öldü

SAHİLE BAYRAK DİKİP VİDEOYA ALDI

Fauda oyuncularından Idan Amadi de, Gazze işgaline bizzat katılan isimlerden biri. Yedek asker olarak orduya çağrılan ve savaşın başında İsrail Genelkurmay Başkanı ile buluşan Amadi, Gazze sahilinden video paylaştı. İsrail medyası, Fauda oyuncusunun söz konusu kayıtta sahile bayrak diktiğini yazdı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, 7 Ekim'de başlayan savaşta 300 bin yedek askeri göreve çağırdı. 31 Ekim'de başlayan Gazze'nin karadan işgalinde bugüne kadar onlarca İsrail askeri öldü.