Dünya Gerçek ama ‘film gibi’ kurtarma operasyonu!

Gerçek ama ‘film gibi’ kurtarma operasyonu!

12.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pasifik Okyanusu’ndaki küçük bir adacıkta, bir haftadan fazla süre mahsur kalan üç denizci, beyaz kumlu bir plaja palmiye yaprakları kullanılarak yazdıkları “yardım” yazısı sayesinde kurtarıldı.

Gerçek ama ‘film gibi’ kurtarma operasyonu

ABD Sahil Güvenlik yetkililerine göre, 31 Mart’ta Mikronezya’nın bir parçası olan Pikelot Mercan Adası çevresindeki sularda balık tutmayı planlayan 3 kafadarın, 20 metrelik tekneleri dalgalara yakalandı ve dıştan takmalı motoru hasar gördü.

Haberin Devamı

'HELP' YAZARAK BEKLEDİLER

Bunun üzerine ıssız bir ada olan Pikelot’ta karaya çıkan denizciler, yardım çağıramadan telsizlerinin pili bitti. Kazazedeler, 31 dönümlük adada palmiye yaprakları toplayarak, onlarla sahilde “Help” (yardım) yazarak beklemeye koyuldu.

Gerçek ama ‘film gibi’ kurtarma operasyonu

Kadena Hava Üssü’nden gönderilen ABD Donanması’na ait “P-8A” keşif jeti, 7 Nisan’da sahilde palmiye yapraklarıyla yazılmış “Yardım”ı gördü ve 3 adama gıda paketi bıraktı, ardından da konumlarını kurtarma merkezine iletti. Sahil Güvenlik yetkilileri, erkeklerin bir hafta boyunca hindistan ceviziyle beslendiklerini ve daha önce buraya uğrayan balıkçılar tarafından açılmış olduğu belirtilen küçük bir kuyudan tatlı su elde ettiklerini söyledi. Söz konusu kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte adacığın adının, 2020 yılında buraya sığınan ve üç gün sonra kurtulan 3 denizciyle birlikte duyulduğu kaydediliyor.