Dünya Gördüğünüz tüm insanları unutun... O haliyle Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Gördüğünüz tüm insanları unutun... O haliyle Guinness Rekorlar Kitabına girdi

25.08.2023 - 12:08 | Son Güncellenme:

Guinness rekorlar kitabı, dünyanın her yerinde yapılmakta olan ve kırılan rekorların kayıt altına alındığı bir kitap olma özelliğine sahiptir. Akıllara gelen en farklı, ilginç ve aşırı durumlarla ilgili olarak rekor kırılması durumunda Guinness rekorlar kitabına geçmesi söz konusu olmaktadır. İşte, merak edilen detaylar.

Gördüğünüz tüm insanları unutun... O haliyle Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Guinness rekorlar kitabında yer alan kişilerin ilginç ve aşırı bir özellikle ön plana çıkmasının söz konusu olduğu ifade edilebilir. Rekorlar kitabına giren tüm insanları unutturacak olan bir insanla karşılaşabilirsiniz. Genel olarak rekorlar kitabına giren kişilerin garip yetenekleri bulunduğu bilinmektedir. İspanya da bulunan bir adam ise farklı yeteneği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. 

Haberin Devamı

Gördüğünüz Tüm İnsanları Unutun... O Haliyle Guinness Rekorlar Kitabına Girdi

Guinness rekorlar kitabına giren insanların farklı yetenekleri ve farklı özellikleriyle rekor kitabına girmesi söz konusu olmaktadır. Rekorlar kitabında yer alan kişilerin birçok garip özelliğiyle ön plana çıktıkları ifade edilebilmektedir. Aynı zamanda İspanya da Guinness rekorlar kitabına giren bir kişinin ise gördüğünüz tüm insanları unutturma özelliğine sahip olduğu bilinmektedir.

Bilinen çeşitli yetenekleriyle rekorlar kitabına adını yazdırmayı başaran isimlerden birisi de Sidney de Carvalho Mesquita olarak bilinmektedir. Sidney de Carvalho Mesquita, gözlerini en çok dışarı çıkarabilen insan olma özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

İspanyada yaşayan ve Tio Chico şeklinde de bilinmekte olan adamın göz pörtletme rekoruna sahip olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Gözlerini, göz küresinden yaklaşık olarak 18 milimetre dışarı çıkarabilmekte olan adamın da rekorlar kitabına adını yazdırdığını söylemek mümkün olmaktadır. 

Gözlerini En Çok Dışarı Çıkarabilen Erkek 

Guinness rekorlar kitabına adını ilginç bir yeteneği ile yazdıran İspanyol adamın, erkeklerde gözlerini en çok dışarı çıkarabilen erkek olduğu söylenebilir. Bu ilginç yeteneği ile ise Guinness Dünya Rekorları 2023'e girdiği bilinmektedir.

Rekorun kayıt altına alınması ise Brezilya'nın Sao Paulo kentinde 10 Ocak 2022 tarihinde doğrulanmıştır. Bu ilginç yeteneği ile gözlerini göz yuvasından 18,2 milimetre dışarıya çıkarmasının söz konusu olduğu söylenebilir. 

Yeteneğini Oldukça Küçük Yaşlarda Keşfettiğini Söyledi 

Gözlerini pörtletmesi sayesinde Guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazanan adamın, bu yeteneğini henüz küçükken keşfettiğini söylemekte mümkün olmaktadır. Henüz çocukken aynanın karşısında değişik surat ifadeleri yapmayı seven bir kişi olduğunu belirtmiştir.

Ayna karşısında oyun oynarken gözlerini, yaşıtlarına göre daha fazla dışarıya çıkarabildiğini keşfetmiştir. Öncelikli olarak ailesine ve yakın arkadaşlarına yeteneğini göstermesi halinde yakın çevresini oldukça etkilediği söylenebilir.

Haberin Devamı

Küçüklüğünden beri bu yeteneğini zaman zaman yapmaya devam ettiğini ve çevresindeki kişilerin de oldukça etkilendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Yeteneğinden etkilenseler bile aynı zamanda bir hastalık belirtisi olabileceğini düşünen aile bireylerinin ise endişelenmesine yol açmıştır. 

Yeteneğini Anlayana Kadar ise Hastalık Olmasından Şüphelendiler 

Gözlerini, göz bebeklerinden oldukça fazla dışarıya çıkarabilen İspanyol adamın, bu yeteneğini küçük yaşlarda keşfettiği bilinmektedir. Ailesinin ise çocuğun yeteneğini ilk gördüğünde endişelenmesine yol açtığının söylenmesi mümkün olmaktadır. Aynı zamanda bu durumun bir hastalık belirtisi olabileceğinden de korktuklarının söylenmesi mümkündür.

Göz küresinin göz yuvasından dışarı çıkmasının ise tıbbi olarak elbette bir ismi bulunmaktadır. Pop ölçümü yapılmasıyla ise gözlerin göz küresinin dışına çıkarılabilme ölçümünün söz konusu olduğu ifade edilebilmektedir. 

Sidney, Yeteneğinin Bir Armağan Olduğunu Düşünüyor

Haberin Devamı

İlginç bir yeteneğe sahip olmasıyla rekorlar kitabına girme hakkı kazanan İspanyol adam, kendisinin bu ilginç yeteneğinin bir armağan olarak verildiğini düşünmektedir. Kendisine verilen bu ilginç yeteneğin ise hayatında hem profesyonel hem de kişisel anlamda birçok değişikliğe yol açtığının söylenmesi mümkün olmaktadır.

Sadece Brezilya da değil tüm dünyada tanınmasına yol açabilecek olan bir yeteneğe sahip olduğunu da söylemektedir. Kendisine verilen bu özelliğin ise anne ve babasından gelen oldukça özel bir yetenek olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 

Gözlerini Dışarıya Çıkarırken Patlama Hissi Yaşıyor 

Gözlerini dışarıya çıkarma sırasında yaşadığı eşsiz deneyimi ise farklı bir şekilde ifade etmektedir. Göz bebeklerinin dışarı çıkarılması durumunda ise vücudun bir kısmının serbest bırakılmasına benzediğini ifade etmektedir.

Sidney, gözlerini dışarı çıkardığı zaman ise görme yeteneğini yeniden odaklanana kadar birkaç saniyeliğine kaybettiğini ifade etmektedir. Göz bebeklerini dışarı çıkardığında ise yaklaşık olarak 20 ila 30 saniye kadar dışarıda tutabildiğini söylemektedir. 

Haberin Devamı

Sidney Gözlerini Dışarı Çıkardığında Yanma Hissediyor

Gözlerini dışarıya çıkarması halinde canının acıyıp acımadığı ise oldukça fazla merak edilmektedir. Sidney ise gözlerini göz bebeklerinden çıkarması durumunda, herhangi bir acı yaşamadığını söylemektedir.

Ancak gözlerini çıkardığı zaman bir kuruluk oluştuğunu ve bununla birlikte de yanma hissinin oluştuğunu söylemektedir. Aynı zamanda birkaç saniyeliğine de olsa görme kaybı yaşadığını da söylediği bilinmektedir. 

Guinness Rekorlar Kitabına Girdiğinde Mutluluk Yaşadı 

Guinness rekorlar kitabına girilmesinin Sidney için son derece mutluluk verici bir olay olduğu söylenebilir. Yeteneğinin rekorlar kitabı tarafından doğrulandığını öğrendiğinde büyük bir sevinç yaşamasına yol açtığını belirtmiştir.

Yaşadığı mutluluğu ise tarif edecek bir söz olmadığının söylenmesi mümkün olmaktadır. Yeteneğinin tüm dünya tarafından öğrenilecek olmasının ise oldukça mutluluk verdiği bir durum olduğunu ifade etmiştir. 

Rekorlar Kitabı Kategorileri Nedir?

Rekorlar kitabına girmek isteyen ve farklı yetenekleri bulunan kişilerin öncelikli olarak başvuru yapması gerekmektedir. Dünyanın her noktasında kırılan rekorların kayıt altına alındığı rekorlar kitabının ise farklı kategorilere ayrıldığı bilinmektedir. Bu kategorilerin ise;

İnsan vücudu,

Sporlar ve oyunlar,

İlginç özellikler,

Gezi ve taşıtlar, 

Doğal dünya,

Modern toplum,

Bilim ve teknoloji,

Sanat ve medya alanında olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. 

Guinness Rekorlar Kitabına Nasıl Girilir?

Farklı kategorilerde ve birçok ilginç yeteneği bulunan kişilerin rekorlar kitabına girmeye hak kazanması mümkün olmaktadır. Rekorlar kitabına girmek isteyen kişilerin ise öncelikli olarak sahip oldukları yeteneği belirtmesi ve başvuruda bulunması gerekmektedir.

Kurum tarafından ise yeteneğin ilginç olduğuna karar verilmesi halinde geri dönüş yapılacağını söylemek mümkün olmaktadır. Bu kişinin bulunduğu ülkeye gidilerek ise rekoruna şahitlik edilmesi gerekmektedir. Rekor denemesi yapmak isteyen kişilerin ise deneme yapması için veya başvuru yapması halinde ise herhangi bir ücret ödemesine gerek bulunmamaktadır. 

Guinness rekorlar kitabına yapılacak olan başvurular için herhangi bir ücret talep edilmediğinin söylenmesi de mümkün olmaktadır. Türkiye de ise 1955 yılından itibaren basılmaya başlanan bir kitap türü olduğunun söylenmesi mümkündür. Guinness dünya rekorları ofisinin merkezinin ise İngiltere'nin başkenti Londra'da yer aldığı söylenebilmektedir. 

Rekorlar kitabına girebileceğini düşünen kişilerin ise kurumun internet sitesi aracılığıyla başvuru yapabileceğini söylemekte fayda vardır. Rekorların kırılabilmesi için ise bazı kuralların olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Aynı zamanda kırılan rekorun kayda geçirilebilmesi için gerekli olan kanıtların da internet sitesi üzerinden görülebilmesinin mümkün olduğu bilinmektedir.

Kişinin sahip olduğu yeteneği bir fotoğraf ve video şeklinde kuruma göndermesi durumunda, kurum da bu yeteneğin geçerli olduğuna karar verirse kişinin yaşadığı ülkeye giderek rekora şahitlik yapması gerekmektedir. 

Kişinin belirttiği rekoru, kurumdan gelen kişilerin önünde gerçekleştirmesi halinde ise rekorlar kitabına girmeye hak kazanacağı ifade edilebilmektedir. Guinness rekorlar kitabının ise her yıl yenilenerek tekrardan basıldığının söylenmesi de mümkün olabilmektedir. Her yıl yenilenen içerikleri takip edebilirsiniz.