Dünya ‘Görüşme olumlu ve yapıcı geçti’

‘Görüşme olumlu ve yapıcı geçti’

18.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD’de askeri heyetler arasında geçen F-16 başlıklı toplantının “olumlu ve yapıcı bir ortamda geçtiğini” açıkladı.

‘Görüşme olumlu ve yapıcı geçti’

S-400 kriziyle bağlantılı olarak devam eden F-35 programındaki belirsizlik, 2022’nin ilk aylarında görüşülmek üzere kenarda dururken, Ankara ile Washington, 40 adet F-16’nın ve 80’e yakın modernizasyon kitinin satın alınması noktasında ikinci görüşmeyi yaptı. MSB, Ankara’da gerçekleşen ilk görüşmede olduğu gibi, toplantıya ilişkin pozitif bir mesaj verdi. Türkiye-ABD Savunma Bakanlıkları arasında gerçekleşen Yüksek Düzeyli Savunma Grup Toplantısı’na ilişkin yapılan açıklamada, “Olumlu ve yapıcı bir ortamda geçen toplantıda askeri heyetler arasında ikili ve bölgesel savunma güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu” denildi. İki heyet, bir sonraki toplantının Türkiye’de yapılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Pentagon’dan açıklama

Toplantıya ilişkin Pentagon’dan yapılan açıklamada, Amerikan heyetine başkanlık eden Savunma Bakanlığı Müsteşarı Laura Cooper’ın “TSK’nın askeri modernizasyon ihtiyaçlarını tanıdıklarını” ifade ettiği aktarıldı. Açıklamada, “Heyetler, ABD Başkanı Biden ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki görüşmelerin üzerine bina edilecek şekilde birçok fonksiyonel ve bölgesel konuyu ele aldı” ifadesi kullanıldı.

“İki taraf aynı zamanda ikili savunma iş birliğini ve uzun ömürlü savunma ilişkimizi ilerletmeye yönelik hedefimizi de ele aldılar” denilen açıklamada “Müsteşar Cooper ABD’nin NATO’ya destek noktasında Türkiye’nin modernizasyon ihtiyaçlarını tanıdığını yeniden vurguladı” ifadesine yer verildi.

Yazarlar