Dünya Haniye’nin 3 çocuğu Gazze’de öldürüldü

Haniye’nin 3 çocuğu Gazze’de öldürüldü

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze’deki Şati Kampı’nda insansız hava aracıyla vurduğu otomobilde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 4 torunu yaşamını yitirdi. Haniye “Oğullarımın öldürülmesi Hamas’ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek” dedi.

Haniye’nin 3 çocuğu Gazze’de öldürüldü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 187 günü geride bırakırken Şati Mülteci Kampı’na insansız uçakla düzenlenen saldırıda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 3 çocuğu ve 4 torunu hayatını kaybetti. Haniye saldırı sonrası yaptığı açıklamada, oğulları Hazem, Amir ve Muhammed ile torunlarının yaşamını yitirdiğini belirterek “Bu acı ve kanla halkımız, davamız ve ulusumuz için umut, gelecek ve özgürlük oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. İsrail’in ölüm, yıkım ve yok etme yoluyla alamadığını müzakerelerde de alamayacağını vurgulayan Haniye, “Oğullarımın öldürülmesi Hamas’ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek. Düşman, oğullarımı öldürerek pozisyonumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa hayal görüyor demektir” dedi. Haniye, ayrıca İsrail saldırılarında bugüne kadar 60 aile üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Gazze topraklarında her şeyin ihlal edildiğini gördük. Etnik temizlik ve soykırım savaşı var. Kitlesel yer değiştirme var” şeklinde konuştu.  Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada da “İsrail ordusu Ramazan Bayramı’nın ilk günü öğleden sonra çocukları ve torunlarının bulunduğu aracı bombalayarak Haniye’nin ailesine yönelik katliam gerçekleştirdi. Bu saldırı, işgalcilerin Ramazan Bayramı’nın kutsal atmosferine rağmen sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden suçlarının devamı niteliğindedir” denildi. İsrail ordusunun açıklamasında ise öldürülenlerin Hamas üyesi oldukları ve terörist faaliyet içinde oldukları öne sürüldü.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan başsağlığı telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi telefonlara arayarak başsağlığı diledi. Erdoğan görüşmede, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın da Haniye ile telefon görüşmeleri gerçekleştirerek başsağlığı dileklerini iletti. Kurtulmuş görüşmede Haniye’nin gösterdiği metin duruşun bütün İslam ümmetine ve insanlığa örnek olduğunu söyledi. Kalın-Haniye görüşmesinde de Gazze’de kötüleşen insani durum, İsrail’in hukuk tanımaz saldırıları, ateşkes görüşmeleri ve esir takası müzakereleri de ele alındı.

Haberin Devamı

Haniye’nin 3 çocuğu Gazze’de öldürüldü

Haberi böyle aldı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail saldırısında oğullarının ve torunlarının hayatını kaybettiğine dair haberi Katar’ın başkenti Doha’da İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yaralananları ziyaret ettiği hastanede aldı. Haniye’nin haberi aldığı ana ait görüntü yayınlandı. Haniye, “Allah’a hamd olsun, Allah’tan onlara merhamet etmesini diliyorum” dedi.