Dünya Hayatının aşkını terapi sırasında buldu! '15'inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz'

Hayatının aşkını terapi sırasında buldu! '15'inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz'

03.01.2023 - 07:06 | Son Güncellenme:

Ömrü boyunca hayatının aşkıyla karşılaşmak istemişti ancak asla başaramadı. Bunun üzerine bir arkadaşının tavsiyesiyle regresyon terapisi almaya karar verdi. Yaşadığı deneyimden sonra hem aradığı aşkı bulan hem de hayata bakış açısı tamamen değişen kadının anlattıkları filmlere konu olacak türden.

Hayatının aşkını terapi sırasında buldu 15inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Birleşik Krallık'a bağlı İskoçya'daki Elgin adlı küçük bir kasabada yaşayan Angela McPherson, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadındı. Birçok kişi gibi kimseye bağımlı olmamak ve kendi ayakları üzerinde durmak için yıllarca farklı farklı işlerde çalıştı, biriktirdiği paralarla 50'sinden sonrası için rahat ve huzurlu bir hayatın hayalini kurdu. 50'nci doğum gününü kutladığında ise hayata yeniden başlamaya karar verdi. Yıllarca aşk hayatını geri planda tutan ve daha çok işiyle meşgul olan McPherson bu kez kararlıydı. 

Haberin Devamı

Hayatının aşkını terapi sırasında buldu 15inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz

Hayatı boyunca aşık olmak, sevmek ve sevilmek isteyen, hayatının aşkıyla tanışmak isteyen McPherson, bu düşüncelerini bir arkadaşıyla paylaştı. Yakın bir geçmişte boşanan McPherson'ın aşk hayatındaki problemini sakince dinleyen arkadaşı ona bir regresyon terapisi alması gerektiğini söyledi. O ana kadar regresyon terapisinin ne olduğunu bile duymayan kadın, biraz araştırma yaptıktan sonra kararını verdi. Bu karar, onun hayatını tepeden tırnağa değiştirecekti.

SIRADAN BİR AŞK DEĞİLDİ

Terapistinin asistanı onu bir odaya aldı. Hem sakin hem de heyecanlıydı. Daha önce hayatında hiçbir zaman yolu bir terapistle kesişmemişti. Birçok ilk deneyim gibi bu da hem heyecan verici hem de oldukça kaygı vericiydi. Asistan, dakikalardır bekleme odasında bekleyen Angela McPherson'a, "Buyurun" dediğinde 50 yaşındaki kadın henüz ne denli büyük bir deneyimle karşılaşacağını bilmiyordu.

Haberin Devamı

Kapıdan içeri gülümseyerek giren ve yavaş adımlarla terapistinin karşısına oturan McPherson, karşısındaki adamın yüzüne odaklanmaya başladığı ilk anda bile hayatında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlamıştı. Karşısındaki terapistin adı Derek McGillivray'di. Seans bittiğinde bu adam ona göre hayallerinin erkeğine dönüşecekti. Üstelik her şey bir anda yaşanacak, kadının ağzından dökülen sözler bu aşkın hiç de sıradan bir aşk olmadığını ortaya koyacaktı.

Hayatının aşkını terapi sırasında buldu 15inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz

UZUN YILLARDIR TANIDIĞINA EMİNDİ

56 yaşındaki terapisti Derek McGillivray'le daha önce hiçbir yerde denk gelmemişti, onunla ne markette ne de sokakta hiçbir yerde karşılaşmıştı. Fakat adamın suratına baktığında onu çok uzun yıllardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılmıştı. Adamın tüm hareketleri ve özellikle de tebessümü onda müthiş bir yakınlık hissi yaratmıştı. Angela McPherson ilk defa bir terapistteydi ve o gün orada olmasının asıl sebebi regresyon terapisiydi.

Son dönemde oldukça popülerleşen regresyon terapisini daha önce hiç duymayan McPherson, arkadaşının önerisinden sonra yaptığı araştırmada bu terapiye sıcak bakmış ve soluğu McGillivray'ın kliniğinde almıştı. Üstelik regresyon terapisi sırasında yaşananlar sadece onu hayatının aşkıyla buluşturmayacak, aynı zamanda hayata dair bakış açısını da tamamen değiştirecekti.

Haberin Devamı

Regresyon terapisi son yıllarda gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında oldukça popülerleşen bir terapi tekniği. Regresyon terapisi ile kişilerin bilinç düzeyinde hatırlayamadığı, bilinçaltında gizlenmiş travmatik hatıralarının yüzeye çıkması hedefleniyor. Bilinçaltında gizlenmiş travmatik hatıraların yüzeye çıkmasıyla birlikte biriken enerjisinin serbest bırakılması, kişilerin yaşadığı duygusal ve zihinsel sorunları ortadan kaldırmak ana amaç olarak belirleniyor. Regresyon terapisinde birçok kişi önceki yaşamlarına gittiğini söyleyerek yaşadıkları travmaları terapistleriyle paylaşıyor ve sorunların kaynağı tespit edilerek ağızdan dökülen sıkıntı her ne ise o sıkıntının ortadan kaldırılması amacıyla terapist tarafından çeşitli teknik ve yöntemler kullanılıyor.

'15'İNCİ YÜZYILDAYIM VE ADIM MHARIE MCCLOUD'

Gözlerini kapattı ve terapistinin yumuşak ses tonuna odaklandı. Arkada sakinleştirici bir müzik çalıyordu. O an odadaki her şey onun rahatlaması için yardımcı oluyordu. Yıllarca gündelik hayat telaşında kendini sıkışmış hisseden Angela McPherson daha önce yaşamadığı bir rahatlama hali içindeydi. McPherson, o anları şöyle anlattı: "Derek'in sesi çok hoş ve yumuşaktı. Odadaki her şey beni bulutların üzerine çıkartmış gibiydi. Her şeyin titreşimini derinden hissediyor ve müthiş bir rahatlama hissediyordum."

O kilit rahatlama anında ise yalnız değildi. Terapisti onun hemen yanındaydı ve kadının yaşadığı bu rahatlama deneyimi esnasında kilit sorular sorarak Angela McPherson'ın bilinçaltındaki travmaların gün yüzüne çıkartmayı hedefliyordu. Angela McPherson, terapistine daha önce birkaç hayat deneyimi yaşadığını söylüyordu. Ancak düşüncelerinin sabitlenmesi 15'inci yüzyılda gerçekleşti. Angela McPherson, terapisti Derek McGillivray'e "15. yüzyıldayım. Dundee'de yaşıyorum. Bir kadınım. Adım Mharie McCloud" dedi. Ancak kadının ağzından dökülen şaşırtıcı cümleler yalnızca bunlarla sınırlı değildi.

Haberin Devamı

'O ADAMIN ADI CHARLIE ANDERSON'DI VE O, SENDİN'

Angela McPherson, kendini Mharie McCloud adlı bir kadın olarak görüyordu. 15'inci yüzyıldaydı ve o anda bir pazar yerindeydi. Şifalı bitkilerin de çürüyen yemeklerin kokusunu da alabiliyordu. Anlattığı Mharie McCloud henüz evlenmemişti. Babası onu istemediği bir adamla evlendirmeye zorluyordu. Fakat Mharie McCloud'un âşık olduğu kişi bir başkasıydı. Bu adam fiziksel olarak oldukça güçlüydü ve yüzündeki tebessüm ona çok tanıdık geliyordu. Sakince kendisine bu adamı tarif eden Angela McPherson'a "Bu adamın adı ne?" diye soran terapist, kadından "Charlie Anderson" cevabını aldı.

Net bir isim duyan terapist bu sefer kadına, "Peki bu adamın suratı tam olarak nasıl, anlatabilir misin?" sorusunu soran McGillivray, pek de beklemediği bir hareketle karşılaştı. Gözlerini açan Angela McPherson ya da Mharie McCloud, oturuş pozisyonunu değiştirdi ve direkt kendisini işaret ederek "O, sendin" dedi. Karşısındaki kadın her ikisinin bir araya gelişinin tesadüf olmadığını, 15'inci yüzyılda bir aşk yaşadıklarını söylüyordu.

Haberin Devamı

Yaşadığı deneyimi bir aydınlanma olarak gören iki çocuk annesi Angela McPherson, "O anda kalbimdeki sıcaklık hissini ölene kadar asla unutmayacağım. Önceki hayatlarımdan birindeydim ve zorla evlendirilmek istiyordum. Ancak sevdiğim adam, daha önce hiçbir şekilde karşılaşmadığım Derek'ti" diye konuştu.

Hayatının aşkını terapi sırasında buldu 15inci yüzyılda evlenemedik, şimdi evliyiz

'YÜZÜNDEKİ GÜLÜMSEMENİN AYNISINI GÖRDÜM'

Şubat 2018'de gerçekleşen bu seanstan sonra terapistine dahi şaşkınlık yaşatan Angela McPherson, Derek McGillivray'e kliniğin yakınlarında bir kafede kahve içme teklifinde bulundu. Kadın, terapistine "Charlie'nin yüzünde kocaman bir gülümseme vardı. Şu andaki gülümsemenin aynısını gördüm" dedi. Daha önce birçok danışanı kendisini şaşırtmıştı ancak Angela McPherson o güne dek karşılaştığı en ilginç danışandı.

Terapist tıpkı kadının seanstaki deneyim sonrasında kendisine gösterdiği sıcaklığa daha çok karşılık vermek istiyordu ancak aralarında mesleği yüzünden profesyonel sınırlar vardı. Aradan iki ay geçtikten sonra Angela McPherson, adamın kendisine mesafeli davranmasını istemediği için onunla terapist-danışan ilişkisi yerine arkadaşlık teklifinde bulundu. Derek McGillivray, karşısındaki kadından gelen ve mesleğini tehlikeye atmayacağını düşündüğü bu fikri kabul etti. İki ay sonra bir kafede buluşan ikilinin aşkı tam 5 yıldır devam ediyor.

'O ZAMAN EVLENEMEMİŞTİK AMA ARTIK BAŞARDIK'

Tıpkı Angela McPherson gibi daha önce evli olan ve bu evliliğinden en büyüğü 25, en küçüğü 8 yaşında olan üç çocuk sahibi olan Derek McGillivray, hayatını değiştiren Angela McPherson'a 3 yıl önce evlenme teklifi etti. Terapist, kendisiyle evlenmeyi kabul eden 3 yıllık eşi için şunları söyledi:

"Anlattıkları beni çok şaşırttı. Arkadaş olmaya karar verdikten sonra onu yakından tanımaya başladım. Bu süreçte aramızda tıpkı onun düşündüğü gibi büyük bir bağ ve yakınlık olduğunu fark ettim. Çok az insanın yaşayabileceği bir şey. Böyle birini bulmak gerçekten çok nadir."

Angela McPherson ise hayatı boyunca hep ruhani ve psişik konulara ilgili olduğunu ancak hiçbir zaman regresyon terapisi görmediğini hatırlayarak, "Bir regresyon terapisi sırasında hayallerimin erkeğiyle tanıştığımı düşünmek bile inanılmaz. O ihtiyacım olan her şeydi. Terapi sırasında geçmiş yaşamlarımı gördüm ve içlerinden beni en çok etkileyeninde Derek de vardı. İkimiz de geçmiş yaşamda birlikte olduğumuza inanıyoruz. O zaman evlenememiştik ama artık bunu başardık. Artık evliyiz ve birlikteyiz" diye konuştu.