Dünya Hindistan, salgınının gölgesinde ışık festivalini kutluyor

Hindistan, salgınının gölgesinde ışık festivalini kutluyor

04.11.2021 - 12:02 | Son Güncellenme:

Hindistan'da en önemli festivallerden biri olan Diwali Festivali, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde kutlanıyor.

Hindistan, salgınının gölgesinde ışık festivalini kutluyor

BBC'nin haberine göre, resmi olarak 35 milyondan fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü ve 450 binden fazla ölümle salgından en kötü etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da ışık festivali Diwali heyecanla karşılandı.

Haberin Devamı

Başkent Yeni Delhi'de büyük kalabalıkların festival öncesinde pazarları doldurmasının ardından yetkililer, bu tür eylemlerin vaka sayılarında artışa sebep olarak Hindistan'ın sağlık sistemini zor duruma sokabileceğini belirtti.

Ülkede, mayıs ayında günlük 400 binlere ulaşan vaka sayıları son dönemde 10 binlere gerilemiş olsa da uzmanlar üçüncü bir dalganın kaçınılmaz olduğunu söyleyerek halkı rehavete karşı uyardı.

KUTLAMALARDA KULLANILAN HAVAİ FİŞEKLER HAVA KİRLİLİĞİNİ ARTTIRIYOR

Öte yandan, kutlamalar sırasındaki havai fişek kullanımının her yıl hava kirliliği seviyelerini kötüleştirdiği bildirildi.

Hava kirliliğinin tehlikeli seviyelere yükseldiği ve kalın bir sis örtüsüyle kaplanan Delhi'de, bu durumun daha kötüye gittiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Diwali'den önce birkaç eyalet havai fişek kullanımına tamamen veya kısmi yasaklar getirdi.

Işığın karanlığa ve iyiliğin kötülüğe karşı zaferini sembolize etmek için insanların kandil ve mumlar yaktığı ışık festivali Diwali, bazıları için de yeni bir yılın başlangıcını işaret ediyor.

Tarihi ayın konumuna göre her yıl değişen festival, genellikle ekim-kasım aylarına denk geliyor ve bu yıl 4 Kasım'da kutlanıyor.