Dünya Hostes paylaşıp hemen sildi! Milas-Bodrum Havalimanı'nda da kaydetmişler

Hostes paylaşıp hemen sildi! Milas-Bodrum Havalimanı'nda da kaydetmişler

28.07.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Aralarında bir hostesin de bulunduğu bazı TikTok kullanıcılarının, son günlerde havalimanlarından paylaştığı görüntüler büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine hostes paylaşımını silmek zorunda kalırken, görüntüleri yayınlanan havalimanları arasından Milas-Bodrum Havalimanı'nın da yer alması pes dedirtti.

Hostes paylaşıp hemen sildi Milas-Bodrum Havalimanında da kaydetmişler

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Avrupa ve ABD'deki havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan krizler artarak devam ediyor. Avrupa'da havalimanlarının uçuş kapasitesini azaltmasının ardından birçok hava yolu şirketi uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı. Peş peşe grevler yüzünden yaşanan kaos nedeniyle özellikle Avrupa'daki havalimanlarında uzun kuyruklar oluşuyor. Son dönemin popüler sosyal medya platformlarından TikTok'taki bazı kullanıcılar ise havalimanlarında kuyrukta bekleyenlerin önüne geçmek için geliştirdikleri akılalmaz yöntemleri kendi hesaplarından paylaştı. Ancak bu paylaşımlar kısa sürede büyük tepki topladı.

Haberin Devamı

4 MADDEYLE ANLATTI

Finlandiya'nın batısındaki Mustasaari'de yaşayan ve orduda görev yaptığı bilinen Alfred Boling, ülkesinin son dönemdeki en dikkat çeken TikTok fenomenlerinden biri. Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşım yüzünden yoğun eleştirilere maruz kalan Boling, son paylaşımlarından birinde havalimanlarında sıra beklemeden kolayca uçağa binmenin dört adımlı yollarını yayınladı. Boling'in çektiği videodaki adımlar şu şekilde yer aldı: "1- Tekerlekli sandalye bulun. 2- Havalimanındaki bir destek ekibinden yardım isteyin. 3- Diğer yolculardan önce ilk sizin uçağa binmenize izin verilecek, sakin kalın. 4- Uçuş sırasında herhangi bir şüphe uyandırmamak için yolculuğun sonuna kadar tekerlekli sandalyeye mahkum biri gibi davranın."

Haberin Devamı

Hostes paylaşıp hemen sildi Milas-Bodrum Havalimanında da kaydetmişler

Boling'in çektiği video kısa sürede ülkede infial yarattı, pek çok sosyal medya kullanıcısı orduda görev yaptığı bilinen Boling'i kötü biri olmakla suçladı ve yaşanan havacılık krizinde insanları yanlış yönlendirdiğine dikkat çekti. Boling ise paylaşımının yalnızca bir TikTok şakasından ibaret olduğunu söyleyerek etkileşim amaçlı böyle bir paylaşım yaptığını savundu. Çok geçmeden Boling gibi benzer bir paylaşımda bulunan bir isim daha patladı TikTok'ta. Üstelik bu isim bir hostesti.

MİLYONLARCA TAKİPÇİSİNİ ŞOKE ETTİ

ABD vatandaşı Cierra Huffman adlı hostes aynı zamanda Alfred Boling gibi bir TikTok fenomeni. Platformda tam 3.1 milyon takipçisi olan hostes, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla eleştiri oklarının hedefi haline geldi. İnsanlara havalimanlarındaki kuyruklarda fazla beklememek için tekerlekli sandalye formülünü tavsiye eden Huffman, yaptığı paylaşımla herkesi şoke etti.

Çektiği videoda insanlara kuyruklarda öne geçmek için tekerlekli sandalye kullanabileceklerini söyleyen Huffman, videonun devamında milyonlarca takipçisine, "Tekerlekli sandalyeler sayesinde sadece havalimanlarında değil restoranlarda ve barlarda da çeşitli ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz" diye seslendi.

Hostes paylaşıp hemen sildi Milas-Bodrum Havalimanında da kaydetmişler

Huffman'a gelen tepkiler büyüktü. Özellikle kendisi gibi havalimanlarında çalışan meslektaşları tarafından yoğun eleştiriler alan Huffman'ın hosteslik kariyerine son verilmesi gerektiğini savunanların sayısı da bir hayli fazlaydı. Küresel çapta bir fenomen olan Huffman, gelen tepkiler yüzünden bu paylaşımını silmek zorunda kaldı. Finlandiyalı asker ve ABD'li hostesin paylaşımlarının kısa sürede ses getirmesinden sonra TikTok'ta bir başka video daha patladı. Üstelik bu kez işin içinde Türkiye de vardı.

Haberin Devamı

AYAK BİLEĞİNİ BURKMUŞ GİBİ DAVRANDI

İngiltere'nin Bristol şehrinde yaşayan 28 yaşındaki Wolf Jenkins, 21 Haziran'da Milas-Bodrum Havalimanı'nda ayak bileğini burkmuş gibi davranarak görevlilerden bir tekerlekli sandalye istedi. Bu esnada video kayıttaydı. Jenkins'in arkadaşı tüm süreci videoya alıyor, Jenkins ise bileğinde bir problem varmış gibi davranıyordu. Jenkins ve arkadaşı önlerindeki kuyruktan kolaylıkla kurtulup iki saatten fazla süre kazanmayı başarmıştı. Jenkins, tekerlekli sandalye sayesinde uçağa diğer yolculardan önce bindi ve yolculuk bittiğinde kaydettiği video ve görüntüleri TikTok hesabından paylaştı.

Jenkins kısa süre içinde İngiliz basınının en çok konuştuğu isim oldu. Havalimanlarındaki kuyruk krizine karşı tekerlekli sandalye ile ayrıcalık kazanma formülü günlerce sosyal medyada tartışıldı. Sosyal medya kullanıcıları öfkeliydi. Pek çok yorumda prim amaçlı bu tarz hilelere başvuran fenomenler 'bencil ve aptal' olmakla suçlandı. Hair.By Shell adlı kullanıcının şu sözleri yaşanan tabloyu özetler nitelikteydi:

Haberin Devamı

"Ölümcül hasta olan babam, bu tarz TikTok fenomenleri yüzünden havaalanında boş tekerlekli sandalye bile alamadı. Yapılanlar asla doğru değil ve mutlaka bir yaptırımı olmalı."

Hostes paylaşıp hemen sildi Milas-Bodrum Havalimanında da kaydetmişler

'BUNUN KOLAY BİR ÇÖZÜMÜ YOK AMA...'

Sosyal medyada öne çıkan bir diğer tepki ise prim amaçlı paylaşım yapan TikTok fenomenlerinin, tekerlekli sandalyeye gerçekten ihtiyacı olan insanları zor durumda bıraktığı yönündeydi. Poppy adlı bir kullanıcı şu tepkiyi verdi: "İhtiyacımız olan son şey insanların tekerlekli sandalyeyi kötüye kullanması ve zaten zor olan hayatlarımızı daha da zorlaştırması."

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Red Savannah Travel adlı seyahat şirketinden George Morgan-Glenville, insanların uzun bir süredir havayollarını kandırmaya çalıştıklarını ancak son dönemde özellikle Batı'da yaşanan havacılık krizinden ötürü bu durumun giderek daha da kötü bir hal almaya başladığına dikkat çekti ve "Bunun kolay bir çözümü yok ama gerçekten engelli olan bireyler ile hileye başvuran kişileri hızlıca ayırt etmenin mutlaka hızlıca bir formülü bulunmalı" diye konuştu.