Dünya ‘Hükümlü’ydü, polisten sorumlu bakan oldu!

‘Hükümlü’ydü, polisten sorumlu bakan oldu!

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’de aşırı sağcı Dinci Siyonizm İttifakı, Kasım ayındaki seçimlerde 120 üyeli parlamento Knesset’te 14 sandalye kazandı. Böylece İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun koalisyon hükümetindeki en büyük ikinci güç haline gelmeyi de başardı.

‘Hükümlü’ydü, polisten sorumlu bakan oldu

Geçtiğimiz gün ülkenin en sağcı hükümetini kuran Binyamin Netanyahu kabinesinde İsrail ve aynı zamanda işgal altındaki Batı Şeria’daki polisten de sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna ise, ultra milliyetçi, yerleşimci yanlısı Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) Partisi’nin ırkçı lideri Itamar Ben-Gvir getirildi. Ben-Gvir, genç, milliyetçi, dinci gençlik arasında, “sadık olmayan” Arapların sınır dışı edilmesi ve taş atan Filistinlilerin vurulması çağrısı yapan, silahlı sokak kışkırtıcısı bir isim. Nitekim “ırkçı kışkırtmada bulunmak” ve “bir Yahudi terör grubuna destek vermekten” hüküm giydi.

Haberin Devamı

Kentin Yahudi yerleşimlerinden birinden geldiği için El Halil’deki Filistinlilerce iyi tanınıyor. Bu nedenle de birçoğu, Ben Gvir’in radikal, uç çevrelerden ana akım siyasete geçmesinin, yeni ve tehlikeli bir dönemi getirmesinden korkuyor.