Dünya İdam mahkumundan şaşırtan istek! Son sözü ülkede gündem oldu

İdam mahkumundan şaşırtan istek! Son sözü ülkede gündem oldu

02.07.2022 - 12:42 | Son Güncellenme:

ABD'nin Teksas eyaletinde idamı ilk kez 2021 yılında ertelenen Ramiro Gonzales, cezasının infazına günler kala duyanları şoke eden bir taleple idamının tekrar ertelenmesini talep etti.

İdam mahkumundan şaşırtan istek Son sözü ülkede gündem oldu

Milliyet.com.tr - ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Ramiro Gonzales, kötü bir çevrede kötü bir çocukluk dönemi yaşadı. İlk olarak Ramiro’ya hamileyken uyuşturucu kullanan annesi onu doğumunun ardından büyükannesine terk etti. Çocukluğu büyükannesinin yanında geçen, anne ve baba sevgisinden mahrum olarak büyüyen Gonzales, ergenlik döneminde ise bir akrabası tarafından cinsel istismara uğradı. Hayatının ilk yılları kâbusa dönen Ramiro Gonzales liseye gitmek istemedi ve birkaç farklı işe girip para kazanmaya çalıştı. Girdiği işlerde de aradığını bulamayınca çocukluktan beri yetiştiği çevrenin etkisiyle suç dünyasına adım attı.

Haberin Devamı

İdam mahkumundan şaşırtan istek Son sözü ülkede gündem oldu

Ramiro Gonzales 2003 yılında bir kadını kaçırıp tecavüz etmekten hüküm giydi. Hapishaneye nakil olmak için beklediği sırada polis şefiyle konuşmak isteyen Gonzales, verdiği bilgilerle büyük bir şaşkınlık yaşattı. Polis şefine iki yıl önce kaybolan Bridget Townsend hakkında bilgi sahibi olduğunu söylüyordu. Başlangıçta anlattıkları inandırıcı bulunmadı ancak Gonzales’in cesedin yerini bildiğini söylemesiyle birlikte işin rengi değişti. Gonzales, polisleri, ailesinin yaşadığı çiftliğin yakınlarına götürdü. Bölgede yapılan kapsamlı aramalarda kemik parçaları ve insan kafatası bulundu. Bridget Townsend’e ait olan kemiklerin bir kısmı yabani hayvanlar tarafından parçalanıp dağıtılmıştı.

Cesedin bulunmasının ardından Gonzales suçunu itiraf etti. Uyuşturucu bağımlısı olan Gonzales 2001 yılında uyuşturucu satıcısı Joe Leal'in evinden uyuşturucu çalmaya karar vermişti. Evi soyan Gonzales geride görgü tanığı bırakmamak için uyuşturucu satıcısı Joe Leal’in karısı Bridget Townsend’i öldürdüğünü söyledi.

Tecavüz ve cinayet suçlamalarıyla mahkeme karşısına çıkan Ramiro Gonzales, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etti ve idam cezasına çarptırıldı. Zehirli iğne ile idam edilecek olan Gonzales’in infazı ilk kez 17 Kasım 2021'de ertelendi. İdam tarihi 13 Temmuz 2022’ye ertelenen Gonzales’in avukatları, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi beklenen infazı ertelemek için tekrar mahkeme heyetine başvurdu.

Haberin Devamı

İdam mahkumundan şaşırtan istek Son sözü ülkede gündem oldu
Bri-anne Swan ile Ramiro Gonzales

Ramiro Gonzales, yetişkinliğe adım attığından bu yana hapiste olsa da dışarıyla bağlantısını hiç koparmadı. Hatta Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan şarkıcı-söz yazarı 33 yaşındaki iki çocuk annesi Bri-anne Swan ile mektup arkadaşı bile oldu. İkili arasındaki arkadaşlık Bri-anne Swan'ın ikinci çocuğuna hamileyken bir gece ölüm cezalarını araştırdığı sırada okuduklarının ardından gelişti. Swan, idam mahkûmlarının mektup arkadaşları için reklam verdiği bir web sitesindeki profillerde gezinirken Ramiro Gonzales dikkatini çekti ve ikisi arasındaki arkadaşlık bu şekilde başladı. Gonzales yazdığı mektuplarda Swan'ın çocukları için resimler çiziyor, şiirler yazıyor. Swan da arkadaşlıklarının ilerlemesinin ardından Teksas Valisi Greg Abbott'a ve eyaletin şartlı tahliye ve af kuruluna Gonzales'e merhamet edilmesi için dilekçe verdi.

İDAMININ 1 AY ERTELENMESİ İSTENİYOR ÇÜNKÜ...

Ramiro Gonzales’in avukatları geçtiğimiz çarşamba günü mahkemeye yaptıkları başvuruda idamın 1 ay daha ertelenmesini istedi. Mahkeme heyeti üyeleri, bu talebin nedenini sorduğunda ise aldıkları cevap karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Avukatlar yaptıkları detaylı sunumda, Teksas Üniversitesi'nden gelen bir nakil ekibinin Gonzales'e bazı tahliller yaptığını belirtti. Tahlil sonuçlarına göre Gonzales böbrek bağışçısı olmak için mükemmel bir adaydı ve böbrek nakli 1 ay içinde gerçekleştirilebilecekti.

İdam mahkumundan şaşırtan istek Son sözü ülkede gündem oldu

Avukatların mahkeme heyetine yaptığı sunumda, Gonzales’in idamı sırasında yanında bulunacak din görevlisi Cantor Michael Zoosman'dan gelen bir mektup da okundu. Mektupta, “Ramiro fedakar bir böbrek bağışçısı olmak istiyor ve bu idamının ertelenmesi için üretilen bir bahane değil. Gonzales’in bu bağışı Tanrı ile arasını düzeltmek için yaptığına yürekten inanıyorum” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

ABD’nin Teksas eyaletinde idam cezası alan mahkumların organ bağışı yapmasına izin veriliyor. Ancak buna rağmen Gonzales’in bu amaçla yıl başında yaptığı ilk talep reddedildi. Adalet Bakanlığı konu ile ilgili net bir açıklama yapmadı fakat Gonzales’in avukatları, idam tarihinin yakınlaştığı için bu talebin reddedildiğini söyledi.

Gonzales’in avukatları aracılığıyla yaptığı ikinci organ nakli talebine ilişkin dava, önümüzdeki hafta salı günü görülecek. Gonzales’in avukatları, organ nakli talebinin yanı sıra şartlı tahliye kuruluna ölüm cezasının iptal edilmesi konusunda bir talepte bulunacaklarını açıkladı.