Dünya İki Kore olimpiyatta tek bayraklı olacak!

İki Kore olimpiyatta tek bayraklı olacak!

18.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güney Kore ile Kuzey Kore’den sporcuların, PyeongChang’da düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatları’nın açılışında tek bayrak altında yürüyeceği bildirildi.

İki Kore olimpiyatta tek bayraklı olacak

Yonhap’ın haberine göre, iki ülke arasındaki sınırda bulunan Panmunjom köyünde görüşen yetkililer, oyunların açılışında düzenlenecek geçit töreninde, sporcuların “Birleşik Kore” bayrağı altında yürümesinin kararlaştırıldığını açıkladı. İki ülkenin ilk kez ortak bir kadın hokey takımı kuracağını da belirten yetkililer, ayrıca Kuzey Kore’nin PyeongChang’a 230 kişilik tezahürat ekibi ile 30 kişilik tekvando gösteri grubu göndereceğini ifade etti. İki Kore, 9-25 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Olimpiyatlar öncesi, Kuzey Kore’nin doğusundaki Kumgang Dağı’nda ortak kültürel etkinlik ve Masikryong Kayak Merkezi’nde ortak antrenman da düzenleyecek.

Haberin Devamı

Spor organizyonları için özel olarak tasarlanan, Kore Yarımadası ve etrafındaki adaların yer aldığı Birleşik Kore bayrağı, ilk kez 1991’de Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda kullanılmıştı. Taraflar son olarak da 2006’da İtalya’nın ev sahipliği yaptığı Torino Kış Olimpiyatları’nda bu bayrak altında yürümüştü.

Kuzey ve Güney Kore, savaş sadece “ateşkes” ile bittiği ve barış anlaşması imzalanmadığı için teknik olarak halen savaşta!