Dünya İki metrelik deprem balığı! Felaket öncesi yüzeye çıktı

İki metrelik deprem balığı! Felaket öncesi yüzeye çıktı

15.07.2023 - 12:56 | Son Güncellenme:

Deprem balığı olarak bilinen ve yüzeye çıktıkları bölgede kısa süre sonra deprem olan balıklar sosyal medyada infial yarattı.

İki metrelik deprem balığı Felaket öncesi yüzeye çıktı

Sosyal medyada bir dalgıç tarafından paylaşılan ve kısa sürede dünya basınında manşet olan görüntünün adresi Tayvan. Normal şartlarda denizin en dibinde yaşayan gümüş balığını yüzeye yakın bir yerde gören yüzücüler hemen yanına gitti.

Haberin Devamı

2 METRELİK DEPREM BALIĞI

Deprem balığı olarak da bilinen bu 'Kürek Balığı' yaklaşık 2 metre uzunluğunda. Dalış eğitmeni Wang Cheng-Ru meslek hayatında karşılaştığı ilk deniz canavarı için 'Ölüyor olmalı, bu yüzden daha sığ sulara yüzdü' açıklamasında bulundu.

Devasa balığın vücudundaki gizemli delikler merak konusu olurken, uzmanlar bu deliklerin köpekbalığı saldırısı sonrası oluşmuş olabileceğini aktardı.

İki metrelik deprem balığı Felaket öncesi yüzeye çıktı

FELAKET ÖNCESİ YÜZEYE ÇIKTILAR

Kürek balıkları 2011'de Japonya'da meydana gelen büyük deprem öncesi Fukuşima'da yüzeye yakın yerlere çıkmış ve o zamanlar bu durum anlamlandıramamıştı. Deprem uzmanları ise bu durumun kesinliğini olmadığını belirtiliyor.

İki metrelik deprem balığı Felaket öncesi yüzeye çıktı

BİLİMSEL KANIT YOK

Sosyal medyada büyük ilgi çeken balık hakkında Kagoshima Üniversitesi'nden deprem bilimcisi Hiroyuki Motomura konuştu. Balığın yüzeye çıkmasının bilimsel olarak bir dayanağının olmadığını belirten Motomura şöyle dedi:

'İnsanların endişelenmesine gerek yok. Depremle aralarında bir bağ yok. Bu balıklar fiziksel durumları kötü olduğunda yüzeye çıkma eğiliminde olurlar'