Dünya İkramiye olarak 'patates' aldı! Vergisini de ödemesi gerekecek

İkramiye olarak 'patates' aldı! Vergisini de ödemesi gerekecek

27.12.2023 - 17:07 | Son Güncellenme:

Hastane çalışanı bir kadın, bu yıl aldığı ikramiyenin 'patates' olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Dikkat çekici hediyesini esprili bir dille sosyal medyaya taşıması sonrasında, paylaşıma yorum yağdı.

İkramiye olarak patates aldı Vergisini de ödemesi gerekecek

Amanda J Panda adındaki kadın, çalıştığı hastaneden dikkat çekici bir Noel ikramiyesi aldı. Buna göre, yöneticileri tarafından kendisine ve diğer çalışanlara 'patates' hediye edildi ve bu hediyenin vergisini de ödemeleri gerekecek. 

Haberin Devamı

Şaşkına dönen kadın, tuhaf hediyeyi sosyal medyada yaptığı paylaşımla takipçilerinin dikkatine sundu. Paylaşım hızla viral haline geldi ve yorum yağmuruna tutuldu. Amanda şaşkınlığını, "Kelimenin tam anlamıyla bonus olarak hastane patatesi alıyorum" diyerek anlattı.

ÖNCEKİ YILA GÖRE 'GELİŞME'

İkramiye olarak patates aldı Vergisini de ödemesi gerekecek

Devam eden paylaşımlarında ise, "ayrıca 15 dolar değerinde olduğu için bir sonraki maaşımızda vergiye tabi olacağını söylediler. İşi bırakabilmem için birinin asistana ihtiyacı var mı?" diye sordu. Yanı sıra patates hediyesinin, hastane yönetimiyle 30 dakikalık bir video konferans görüşmesi olan önceki yılki hediyeye göre bir 'gelişme' olduğunu da ekledi.

2.7 milyondan fazla görüntülenen paylaşım, sosyal medya kullanıcılarını sıra dışı 'hediye' karşısında hayrete düşürdü ve yorum yağmuruna tutuldu. Pek çok kullanıcı, gıdaya vergi koymanın yasa dışı olmasa da ahlaka aykırı göründüğüne dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Bir kullanıcı, basit bir çözüm önerisi sunarak, "Doğrudan patatesten kesip maaş bordrosuyla birlikte bırakın" diye yazdı. Birçok kullanıcı, istifa etmeyi ve daha iyi bir iş yeri bulmayı önerirken, bazıları ise, insan kaynakları ofisine şikayette bulunmayı tavsiye etti.

İkramiye olarak patates aldı Vergisini de ödemesi gerekecek

Amanda gelen yorumları gülen bir emojiyle, "İnsanlar bana kavga veya isyan başlatmamı söylüyor, işime ihtiyacım var" diyerek cevapladı. Birkaç gün sonra ise esprili bir dille, fırında pişirilmiş patatesinin fotoğrafını takipçileriyle paylaşarak, "hepinizin beklediği an, 15 dolarlık vergili patatesim" diye yazdı.