Dünya İngiltere, halka 'hareket çeken' bakan yardımcısını konuşuyor

İngiltere, halka 'hareket çeken' bakan yardımcısını konuşuyor

11.07.2022 - 17:25 | Son Güncellenme:

Başbakan Johnson'ın istifasını açıkladığı gün 10 numara önündeki kalabalığa orta parmak gösteren Andrea Jenkyns, 'havlayan kalabalığa' cevap verdiğini ileri sürdü.

İngiltere, halka hareket çeken bakan yardımcısını konuşuyor

Birleşik Krallık (BK) Eğitimden Sorumlu Bakan Yardımcısı Andrea Jenkyns, 10 Numara'nın önündeki kalabalığa orta parmak göstermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Parlamenter, 9 Temmuz'da attığı tweet'te hareketin "havlayan kalabalığa" cevap olduğunu söyledi.

Muhafazakar Parti milletvekili, BK Başbakanı Boris Johnson'ın parti liderliğinden istifasını açıkladığı perşembe günü destek için "10 Numara" veya "Downing Sokağı 10 Numara" diye anılan başbakanlık ofisine gitmişti.

Johnson'ın istifasını kutlayan Britanyalılar da bölgede toplanmıştı.

Binadan ayrılırken kalabalıkla karşı karşıya gelen Jenkyns, orta parmağını göstermişti. Bakan yardımcısı ayrıca "Son gülen iyi güler. Bekleyip görün" diye bağırmıştı.

Parlamento başkanı Mark Spencer, Jenkyns'in davranışının kabul edilemez olduğunu ifade etmişti.

Jenkyns ise gelen tepkilerin ardından kalabalığın parlamenterlere hakaret ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

İngiltere, halka hareket çeken bakan yardımcısını konuşuyor

"Oradaki kişilerden bazılarının kendisini senelerce rahatsız ettiğini" öne süren parlamenter, 4 yılda 7 ölüm tehdidi aldığını açıkladı:

"Cevap verdim ve kendim için karşı koydum. Neden birisi bu tür bir muameleye katlanmak zorunda olsun ki? Daha soğukkanlı olmalıydım ama ben de sadece bir insanım."

Başbakan Johnson görevi bıraktı

BK Başbakanı Johnson, 53 parlamenterin hükümet görevlerinden istifasıyla en çalkantılı dönemlerinden birini yaşıyor.

Muhafazakar Parti'de Johnson'a yakın isimlerden istifa edenler arasında Maliye Bakanı Rishi Sunak, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ve Sağlık Bakanı Sajid Javid de yer almıştı. Sunak ve Shapss, 5 Temmuz'da istifalarını bildirirken Johnson'a da görevi bırakma çağrısı yapmıştı. Aynı gün 24 saat içinde 40 parlamenter, hükümet görevlerinden istifasını

Johnson ise parti liderliğinden ayrıldığını 7 Temmuz'da açıklamıştı. "Dünyanın en iyi işini bıraktığı için üzgün olduğunu" kaydeden Johnson, yeni başbakan seçimi için takvimin bu hafta açıklanacağını belirtmişti.

Kaynak: Independent Türkçe