Dünya İnternet sansürüne tepki

İnternet sansürüne tepki

06.02.2014 - 14:26 | Son Güncellenme:

TBMM’de dün akşam kabul edilen internet yasasına dünyadan tepkiler geliyor. İlk tepki Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’dan gelirken Avrupa Birliği’nden de bugün yasayı eleştiren bir açıklama yapıldı.

İnternet sansürüne tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı iki hafta önce Brüksel’de ağırlayan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, dün gece Meclis’te kabul edilen internet kanununa tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Alman Sosyalist Schulz, internet kanunun ‘geri bir adım’ olduğunu belirterek, Türkiye’de basın özgürlüğüne ilişkin sorunlara işaret etti. Konuyla ilgili bir tweet atan Schulz, "Hükümetin internet üzerindeki kontrolünü artıran kanunun Meclis’ten geçmiş olması zaten boğucu olan basın hürriyeti ortamı açısından bir geri adımdır." dedi.

Ayrıca yasaya Avrupa Birliği’nden de tepki var. Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, internet kanunun endişeleri artırdığını söyledi. “Türkiye'nin, bu yasayı Avrupa standartlarına göre revize etmesi gerekiyor” diyen Stano, "Türk halkı daha şeffaflığı hak ediyor, daha fazla kısıtlamayı değil" şeklinde konuştu.