Dünya İran'da ikinci idam! Bir protestocu daha asıldı

İran'da ikinci idam! Bir protestocu daha asıldı

12.12.2022 - 10:03 | Son Güncellenme:

Tüm şehirlere yayılan gösterilere katılanları idam sehpasına çıkarmaya başlayan Tahran yönetimi, bir haftalık aradan sonra ikinci infazı gerçekleştirdi.

İranda ikinci idam Bir protestocu daha asıldı

İran'da Mahsa Amini adlı genç kızın ölümüyle tetiklenen ve üçüncü ayına giren kitlesel protestolarda, rejim göstericileri idamlarla korkutmayı deniyor. Tahran yönetimi, milis polis gücü Besiç'in bir üyesini yaralamakla suçlanan Muhsin Şekari'yi astıktan bir hafta sonra ikinci bir mahkumu idam etti.

Haberin Devamı

Yerel medya, Macid Rıza Rahnavard isimli mahkumun 29 Kasım tarihinde idama mahkum edildiğini bildirdi. Rahnavard, iki Devrim Muhafızı üyesini öldürmek ve dört başka kişiyi de bıçakla yaralamakla suçlanıyordu.

Mizan Online, Macid Rıza Rahnavard'ın İran'dan kaçmaya çalışırken 19 Kasım tarihinde gözaltına alındığını öne sürdü.

İran medyası, halka açık yapılan idamın Meşhed şehrinde gerçekleştiğini, Rahnavard'a iddianamede 'kasten adam öldürmek', 'devlete karşı savaş açmak' gibi suçlamalar yöneltildiğini yazdı.

Mahsa Amini'nin başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınması ve ardından hastanede hayatını yitirmesi, İran rejiminin kurulduğu 1979 yılından bu yana en ciddi sınavla yüzleşmesine yol açtı. Genç kadının Tahran'da hayatını kaybettiğinin duyulması, tüm eyaletlere yayılan ve üçüncü ayını doldurmak üzere olan protestolara neden oldu.

Haberin Devamı

İran mahkemeleri, protestolarla bağlantılı 11 kişiye idam cezası vermişti.