Dünya İran'dan ilginç sansür

İran'dan ilginç sansür

26.02.2013 - 10:14 | Son Güncellenme:

Argo filminin En İyi Film Oscar'ına layık görülmesne kızan İran, ödülü açıklayan Michelle Obama'nın görüntüsünü de elbisesini sansürleyerek verdi.

İrandan ilginç sansür

Ben Affleck imzalı Argo filminin Oscar töreninde ‘En İyi Film ödülünü kazanması İran ’ı kızdırdı. Ödülü Beyaz Saray’dan bağlanan ABD First Lady’si Michelle Obama yapması ve Affleck’in ödülü alırken “Şu anda korkunç şartlar altında yaşayan İran’daki dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum” demesi ise İran’da gündemi değiştirdi.

Haberin Devamı

Washington Post’un haberine göre İranlılar ikinci yıl üst üste Oscar ödül törenine odaklandı. İran devlet televizyonu, filmi “CIA reklamı” diye nitelerken İran Kültür Bakanı Muhammed Hüseyni de “Hollywood tarihi çarpıtıyor. Bu film, İran’a karşı verilen yumuşak savaşın parçası” dedi.

FIRST LADY'NİN ELBİSESİNE SANSÜR

İran haber ajansı Fars, önceki gece Oscar ödül töreninde en iyi film ödülünü açıklayan First Lady Michelle Obama'nın göğüs dekolteli ve omuzları açıkta bırakan elbisesine photoshop uyguladı. Obama'nın sansürlenen elbisesi boğaza kadar kapalı hale getirildi.