Dünya IŞİD'ten tüm Müslümanlara şok çağrı!

IŞİD'ten tüm Müslümanlara şok çağrı!

01.07.2014 - 19:54 | Son Güncellenme:

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, dünyadaki tüm Müslümanlara çağrıda bulundu.

IŞİDten tüm Müslümanlara şok çağrı

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi, yayınlanan yeni bir ses kaydında, cihat çağrısı yaptı.
Reuters'ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde ismini İslam Devleti olarak değiştiren ve El Bağdadi'yi de halife ilan eden örgütten yeni bir açıklama geldi.
İnternette yayınlanan ses kaydında dünyadaki tüm Müslümanları "İslam Devleti"ne göç etmeye çağıran El Bağdadi, "İslam'in evine gelmek farzdır" dedi.

Haberin Devamı

IŞİD'DAN 'ENDÜLÜS'Ü GERİ ALACAĞIZ' TEHDİDİ

TERÖR örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin, Endülüs'ü İspanyollardan geri alacağız mesajı ülkede büyük yankı yarattı.
Terör Örgütü IŞİD tarafından yayınlan bir videoda İspanyolca konuşan 2 terörist, "Allah'ın izniyle dedelerimizin topraklarını tekrar geri alacağız" ifadesi yer alıyor. Videoda kutsal topraklarda olduklarını ifade eden 2 terörist, İspanya'yı tehdit ederek, Jakarta'dan Endülüs'e kadar İslam bayrağını dalgalandıracakları yemini ediyorlar.

Suriye'de kaydedildiği belirtilen video, İspanya'da büyük yankı yarattı. Ülke televizyonları bu görüntüleri yayınlayarak İspanya'nın radikal İslam tehdidi altında olduğuna dikkat çektiler. Ulusal gazeteler ise IŞİD uyarısının ciddiye alınması tavsiyesi yaparak okuyucu görüşlerine geniş şekilde yer verdiler.
İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada, ülke genelinde her ay yaklaşık 50 kişinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yaptığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Video için tıklayın