Dünya İşkence gördü, tecavüze uğradı! 23 yaşındaki Karina'nın ailesi bir bir anlattı...

İşkence gördü, tecavüze uğradı! 23 yaşındaki Karina'nın ailesi bir bir anlattı...

15.04.2022 - 11:13 | Son Güncellenme:

Putin'in verdiği saldırı emriyle 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgale başlayan Rusya'nın verdiği zarar, her geçen gün, gün yüzüne çıkıyor. İşgalin yedinci haftasında Rus askerleri tarafından cinsel saldırıya ve işkenceye uğradıktan sonra başından vurularak öldürülen 23 yaşındaki genç kızın Rusça konuşan ailesi, tüyler ürperten detayları anlattı.

İşkence gördü, tecavüze uğradı 23 yaşındaki Karinanın ailesi bir bir anlattı...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali yedinci haftasına girerken, her geçen gün korkunç haberler gelmeye ve şok dalgası yayılmaya devam ediyor. Vladimir Putin'in askerleri tarafından Buça'da tecavüze uğradığı ve başından vurularak öldürüldüğü iddia edilen 23 yaşındaki Ukraynalı kadının cansız bedeninde, gözyaşları ve yaralar bulunduğu, Rusça konuşan anne ve babası tarafındna açıklandı.

Haberin Devamı

KARİNA'NIN SON ANLARI

Karina Yerşova'nın cesedi, işkence görmüş, biri hariç tırnakları parmaklarından koparılmış ve parçalanmış halde bulundu. 41 yaşındaki üvey babası Andrii Derenko, Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada “Sanki savaşmaya çalışıyordu” dedi.

ÇOK YAKINDAN VURULMUŞ

Karina'nın Buça kasabasındaki bir arka bahçede Rus askerleri tarafından tecavüze uğradığı, başının arkasından vurulduğu ve Rus askerlerinin bu ayın başlarında çekilmesinden sonra 400'den fazla cesedin bulunduğu bahçeye atıldığı iddia ediliyor. Andrii Derenko, "Karina çok yakından vurulmuştu, kafasının neredeyse yarısı yoktu" diye anlattı.

ANNESİ TABUT BAŞINDA HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADI

Kahrolmuş aile, Bila Tserkva şehrinde genç kızın gözü yaşlı annesi Olena Derenko'nun da katıldığı ancak güçlükle ayakta durabildiği bir cenaze töreni düzenledi. 23 yaşındaki kızının parçalanmış cesedini görmek için kapalı tabutu açmaya çalışırken hıçkıra hıçkıra ağlayan Olena, Andrii tarafından güçlükle zaptedildi.

Haberin Devamı

BAZI DETAYLARI AİLESİNE ANLATAMADILAR

Polis, aileye, başlangıçta 16 yaşında olduğu bildirilen Karina'nın öldürüldüğünü ve işkence gördüğünü söyledi, ancak 'çok korkunç' olduğu için bazı ayrıntıları vermedi.

"VÜCUDUNUN ÜST KISMINA BAKINCA..."

Andrii gazeteye yaptığı açıklamada, "Tecavüze uğramış olabileceğini düşünüyoruz" dedi ve ekledi: "Vücudunun alt kısmını görmedik, sadece üst kısmını gördük. Ama üstte gördüklerimiz, vücudunun geri kalanında neler olabileceğini tahmin etmemize yardımcı oluyor."

İşkence gördü, tecavüze uğradı 23 yaşındaki Karinanın ailesi bir bir anlattı...

ELLERİ YANMIŞ, YÜZÜKLERİ PARMAĞINDA

Karina vücudunda gözyaşları ve yaralarla bulundu ve elleri o kadar kötü yanmıştı ki kemikleri görünüyordu. Her zaman taktığı gümüş yüzükler parmaklarında kalmıştı. Ayrıca ateşli silah yaralanmasından kaynaklanan kanamayı durdurmak için bacağına turnike yapmıştı.

'ARTIK GÖZYAŞIM KALMADI'

Annesi Olena, 'hayatı sevdiğini' söylediği kızının ölümüyle tam anlamıyla yıkılmıştı. Olena, "Birisi kendi çocuğumu benden aldığında nasıl hissedebilirim ki" dedi ve ekledi: "Sahip olduğum her şeyi kaybettim. Artık gözyaşım kalmadı."

Haberin Devamı

'RUSÇA KONUŞAN BİR KIZI ÖLDÜRDÜLER'

Aile, 2014 yılında Moskova destekli ayrılıkçılar Ukrayna güçleriyle savaşmaya başlayınca doğu Ukrayna'daki Donetsk bölgesinden kaçtı. Rusça konuşan aile, yaşamları Vladimir Putin rejimi tarafından iki kez paramparça edildikten sonra artık Rusya'dan 'nefret ettiklerini' söyledi. Andrii The Telegraph'a şu açıklamalarda bulundu: "Onlardan nefret ediyoruz. Neredeyse herkesin Rusça konuştuğu Donetsk bölgesinden geliyoruz ama Ruslardan nefret ediyorum çünkü Rusça konuşan bir kızı öldürdüler. Şimdi Rusça konuşmaktan utanıyorum çünkü Rus dünyasından nefret ediyorum. Rus askerleri insan değil. Onlar hayvan."

İşkence gördü, tecavüze uğradı 23 yaşındaki Karinanın ailesi bir bir anlattı...

DEHŞETİN SON ÖRNEĞİ

Olena'nın bir arkadaşı olan Olesya Vasylets, Facebook'ta Rus 'ırkçılarının' Karina'yı öldürdüğünü yazdı: "Arkadaşlar, korkunç haberlerim var. Irkçılar arkadaşımın kızı Karina Yerşova'yı öldürdü. korkunç. Alay edildi, tecavüze uğradı ve sonra çöpe atıldı. Bugün annem öldürüldüğünü öğrendi ve bir yardım grubu kurdu. Lütfen bize yardım edin. Bu çocuğu yıllardır tanıyorum, ona İngilizce öğrettim, çok zeki ve yetenekli bir kızdı."

Haberin Devamı

Haberde trajik olayın, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı yedinci haftasına girerken, çaresiz sivillere uygulanan vahşetin en son örneklerinden biri olduğu ifade edildi.

İşkence gördü, tecavüze uğradı 23 yaşındaki Karinanın ailesi bir bir anlattı...

Savcılar, Buça'daki bir toplu mezardan yüzlerce cesedi kurtarmaya devam ederken, Ukrayna suç mahalli ilan edildi. Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başkanlık eden ilk İngiliz olan Başsavcı Karim Khan QC, savaş suçlarının Rus birlikleri tarafından işlendiğine inanmak için "makul gerekçeler" olduğunu söyledi.

İNSANLIK DIŞI OLAYLAR DİZİSİ

Kıdemli avukatın yorumları, insan hakları ihlalleri iddialarına ilişkin ilk bağımsız rapor oldu ve ayrıca 24 Şubat'ta işgalin başlamasından bu yana Vladimir Putin'in güçleri tarafından 'insanlık dışı olaylar dizisi' gerçekleştirildiğini tespit etti.

Rapora göre, liman kenti Mariupol'da, 300 sivilin öldüğü bir doğum hastanesi ve bir tiyatronun hedef alınması da dahil olmak üzere saldırılar, "büyük olasılıkla uluslararası hukukun korkunç ihlaliydi ve bunu emreden veya uygulayanlar bir savaş suçu işledi".