Dünya İsrail ordusunda öfke: Ben savaşırken Netanyahu'nun oğlu Miami'de yaşıyor

İsrail ordusunda öfke: Ben savaşırken Netanyahu'nun oğlu Miami'de yaşıyor

24.10.2023 - 16:53 | Son Güncellenme:

50 yıl sonra resmi olarak savaş ilan eden İsrail ordusunda Başbakan Netanyahu'nun oğluna büyük bir tepki var. Seferberlik emrine rağmen orduya katılmayan Yair Netanyahu'nun ABD'nin Miami şehrinde yaşadığı düşünülüyor.

İsrail ordusunda öfke: Ben savaşırken Netanyahunun oğlu Miamide yaşıyor

Hamas'ın sürpriz saldırısıyla birlikte 50 yıl sonra resmi olarak savaş ilan eden İsrail, ülkede seferberlik ilan etti. Hükümet 300 bin İsrailliyi orduda görev almaya çağırdı. İsrail'in böyle bir karar almasının en büyük nedenlerinden biri Hamas'ın saldırısı değil, kendilerinin yapacağı kara operasyonu. İsrail ordusu halı hazırda kısa sürede saldırıyı püskürtmüş ve Hamas'ın Gazze'ye götürdüğü 220'den fazla rehine için kara harekatı düzenleyeceğini açıklamıştı. İsrail medyanda yer alan haberlerde dünyanın dört bir yanından gelen İsraillilerin her şeylerini geride bırakarak ülkelerine döndükleri, bazılarının eğitimlerini bazılarının işlerini yarıda bıraktıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı

17 GÜNDÜR HAREKAT BAŞLAMADI

İsrail'in şimdilik rehine sorununa karşı tek çözümü kara harekatı olarak gözüküyor. Tel Aviv'in kara harekatı yetkililere göre en az 3 ay sürecek. ABD tarafı ise İsrail'in bu harekata girişmesini istemiyor. Biden yönetimine göre İsrail'in kara harekatını nasıl yapacağına dair bir planı yok. Bu durum hem harekatı, hem askerleri hem de rehineleri tehlike altına atabilir.

İsrail ordusunda öfke: Ben savaşırken Netanyahunun oğlu Miamide yaşıyor

İSRAİLLİ ASKERLER TEPKİLİ

İngiltere merkezli Times'da yer alan haberde ise seferberlik kapsamında orduya katılan yedek askerlerin ifadelerine yer verildi. Askerler Netanyahu'nun oğlunun ABD'de kalması ve ülkesini yalnız bırakması nedeniyle kınadı. Binyamin Netanyahu'nun en büyük oğlu Yair bu yılın başlarında Florida'ya taşındı ve hala orada yaşıyor. 32 yaşındaki Yair yasalara göre 40 yaşına kadar seferberlik kapsamında orduya katılması gerekiyor.

Haberin Devamı

İsrail ordusunda öfke: Ben savaşırken Netanyahunun oğlu Miamide yaşıyor

'MİAMİ'DE HAYATIN TADINI ÇIKARIYOR'

Güvenlik nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen bir asker, "Ben ön cephede savaşırken Yair Miami Beach'teki hayatının tadını çıkarıyor" dedi. Güney Lübnan'daki İran destekli Hizbullah'ın her gün artan ateşine maruz kalan İsrail'in kuzey cephesindeki bir gönüllü asker 'Ailemizi ve çocuklarımızı korumak için buraya gelenler biziz. Kardeşlerimiz, oğullarımız ve babalarımız cepheye gidiyor ancak Nair burada değil' ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunda öfke: Ben savaşırken Netanyahunun oğlu Miamide yaşıyor

İSRAİLLİLERE TERÖRİST DEDİ

Öte yandan Yair, geçtiğimiz aylarda ülke genelinde yaşanan 'yargı reformu' protestolarına katılan insanlara terörist dedi. Yair'in bu paylaşımı o dönem hem yerel hem de ulusal medyada gündem oldu.