Dünya İsrail, Ramazan nedeniyle Filistinliler için kolaylaştırıcı önlemler aldı

İsrail, Ramazan nedeniyle Filistinliler için kolaylaştırıcı önlemler aldı

01.09.2008 - 13:08 | Son Güncellenme:

.

İsrail, Ramazan nedeniyle Filistinliler için kolaylaştırıcı önlemler aldı

İsrail, Ramazan ve sonrasındaki bayram nedeniyle Batı Şeria’da Filistinliler için hareket kolaylığı sağlayacak yeni önlemler aldı.
Savunma Bakanlığının kararlarına göre, özellikle Ramazan sırasında, Batı Şeria’dan Kudüs’teki Haremüşşerif’e Cuma namazı için gelmek isteyenler için, bazı kriterler dahilinde kolaylık sağlanacak. 45–50 yaşları arasındaki evli erkeklerle 30–45 yaşları arasındaki evli kadınlar izin almak koşuluyla, 45’in üzerindeki kadınlar ile 50 yaş üstü erkekler ise serbestçe Haremüşşerif’e gelebilecek.
Ramazan ayı boyunca bayram sırasında, Batı Şeria’da askeri kontrol noktalarının çalışma saatleri uzatılacak, İsrail vatandaşı Arapların da girmesi yasak olan “A” bölgelerine giriş izni verilecek, ayrıca, İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutuklulara yakınlarından armağanlar iletilmesine de izin verilecek.
Batı Şeria’daki koordinasyondan sorumlu olan sivil yönetim, namaz süreleri ve diğer dini etkinlikler konusunda İslam Vakfı yetkilileriyle toplantılar yaparak, gelişmeleri değerlendirecekler.
Öte yandan sivil yönetim temsilcileri, bölgede bulunan askerleri de Ramazan Bayramı tarihleri, adetleri konusunda aydınlatan broşürler dağıtarak bilgilendirme yoluna gitti. Askerlere ayrıca, Ramazan boyunca oruç tutanlara saygı göstermeleri ve nüfusun yoğun olduğu yerlerde, geçiş noktalarında yemek yemek ve içmek yanı sıra sigara kullanmaktan kaçınmaları talimatı verildi.