Dünya İşte Macron'un sahne arkası görüntüsü! Resmi fotoğrafçısı paylaştı...

İşte Macron'un sahne arkası görüntüsü! Resmi fotoğrafçısı paylaştı...

18.04.2022 - 11:19 | Son Güncellenme:

Fransa'da seçimler kızışıyor! Macron, gençlerin desteğini kazanan aşırı sağcı Marine Le Pen'e karşı bir dizi 'sahne arkası' fotoğrafıyla genç seçmenleri etkilemeye çalışıyor. Bunun en net örneği Fransız liderin 16 Nisan'da çekilmiş, gömleğinin önünün açık olduğu bir fotoğrafı.

İşte Macronun sahne arkası görüntüsü Resmi fotoğrafçısı paylaştı...

Emmanuel Macron'un resmi fotoğrafçısı, cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılacak ikinci tur oylama öncesinde bir dizi kamera arkası fotoğrafı yayınladı. Macron, bir fotoğrafta düğmeleri açık bir gömlek giymiş ve cepheden kameraya doğru bakıyor ve belirgin göğüs kıllarıyla birlikte görülüyor. Fransız Cumhurbaşkanı'nın sıradan görüntüsünde, bir kolu hardal sarısı bir kanepenin arkasına yaslanmış, diğer kolu ise hafif kıvrılmış bir kolla görülüyor.

Haberin Devamı

MACRON'A JAMES BOND VE BURT REYNOLDS BENZETMESİ 

Fransa Cumhurbaşkanı fotoğraflarda, James Bond'u canlandıran ünlü aktör Sean Connery ve göğüs kıllarıyla tanınan yıldız Burt Reynolds'a benzerlik gösteriyor. Sosyal medya kullanıcıları ayrıca Fransız lideri, efsane tenisçi Roger Federer ile karşılaştırdı.

GENÇLER LE PEN'E ISINDI, MACRON DESTEK İSTİYOR

Macron seçimlerde aşırı sağcı Marine Le Pen'i yenmeyi umuyor. Bunu yapmak için, önceki seçimlere kıyasla şaşırtıcı bir şekilde Marine Le Pen'e ısınan gençlerden biraz destek alması gerekecek.

NEESLER TUTULDU, KRİTİK TARİH 24 NİSAN

Beş yıl önce Fransa'nın en üst düzey makamı için yarışan Macron ile Le Pen, ikinci turu 24 Nisan'da yapılacak seçimde karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

İlk turu 10 Nisan'da yapılan ve 12 aday arasında geçen seçimde, Macron ve Le Pen son iki aday olarak üst tura çıktı ve seçmenlerin yaklaşık yüzde 50'sine hitap etmeye çalışmak zorundalar.

GEÇİM KRİZİ İBREYİ LE PEN'E ÇEVİRDİ

Analistler, sol oyların büyük olasılıkla bölünebileceğini, üçüncünün Macron'a, üçüncünün Le Pen'e ve üçüncünün de çekimser kalabileceğini söylüyorlar.

Uzmanlar Le Pen'in, merkezci cumhurbaşkanının beş yıllık küreselci ve Avrupa yanlısı politikaları nedeniyle hayal kırıklığına uğramış seçmenler nedeniyle bu seçimin onun için farklı geçebileceğini söylüyor. Le Pen, bu ayın başlarında yapılan ankette genç seçmenler arasında son derece popülerdi ve bu, birçok kişinin geçim krizi konusunda aynı endişeleri paylaştığını ortaya çıkardı.

GİZLİ "FREXIT" PLANI

Geçen haftanın başlarında Macron, Le Pen'in İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden çıkarmak, Polonya ve Macaristan ile sağcı bir ittifak oluşturmak için gizli bir 'Frexit' planı olduğunu söyledi. Fransa'nın doğusunda yaptığı bir mitingde rakibinin AB'ye yönelik politikalarını tartışan Macron, "Ayrılmak istiyor ama söylemeye cesaret edemiyor ve bu asla iyi değil" dedi ve ekledi: 'Ulus devletler ittifakı istediğini söylüyor ama kendini bir köşede bulacak ve arkadaşlarıyla ittifak kurmaya çalışacak.'

İşte Macronun sahne arkası görüntüsü Resmi fotoğrafçısı paylaştı...

FRANSA'NIN EN GENÇ CUMHURBAŞKANI

Haberin Devamı

Macron, bir zamanlar Brexit'i dürüst olmayan politikacılar tarafından işlenen bir 'suç' olarak tanımlayan tutkulu bir Avrupasever. Macron, 2017'de Fransa'nın en genç cumhurbaşkanı olmuştu. Seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 66'sını alarak, Marine Le Pen'i rahat bir şekilde yenmişti. Aradan beş yıl geçtiğinde ise, 44 yaşındaki cumhurbaşkanı, aşırı sağcı rakibi tarafından Elysee Sarayı'ndaki koltuğundan edilebilir. Yapılan kamuoyu yoklamaları Le Pen'in kazanmak için gerçek bir şansı olduğunu gösteriyor. Macron hâlâ seçimin favorisi olsa da, kamuoyu yoklamalarına göre fark kapanıyor.

İşte Macronun sahne arkası görüntüsü Resmi fotoğrafçısı paylaştı...

LE PEN PUTİN'E HAYRAN

Üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olan Marine Le Pen, seçim kampanyasında "Fransa'nın egemenliğini yeniden tesis etme" sözü verdi. 2011'de liderliği babası Jean-Marie Le Pen'den devraldığında, Ulusal Cephe'yi reformdan geçirmeye başladı ve kendi partisi haline getirdi. Göç ve Avrupa Birliği (AB) karşıtı tutarlı bir mesaj verdi. Bu nedenle Macron, Le Pen'in politikalarını "ırkçı" olarak tanımladı. Geçmişte Rusya lideri Vladimir Putin'e hayranlığından bahsetmiş ve 2017'deki seçim kampanyası için bir Rus bankasından kredi almıştı. Marine Le Pen, 30 yaşın altındakileri gelir vergisinden; ve çok sayıda personel için asgari ücreti %10 artıracak şirketleri vergi yükümlülüklerinden muaf tutmayı istiyor.

Yazarlar