Dünya İtalya'dan dikkat çeken çıkış! Ukrayna'da çözümün adresi Türkiye

İtalya'dan dikkat çeken çıkış! Ukrayna'da çözümün adresi Türkiye

13.04.2022 - 17:24 | Son Güncellenme:

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Ukrayna’daki savaşa ilişkin 'en çok uğraşan ve iki tarafla da konuşabilen tek ülke' dedi ve çözümün adresi olarak Türkiye'yi gösterdi. Di Maio ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu geçtiğimiz hafta bir görüşme gerçekleştirmişti.

İtalyadan dikkat çeken çıkış Ukraynada çözümün adresi Türkiye

Bir radyo kanalında konuşan İtalyan Bakan, kilit noktanın taraflar reddetse de diplomasi olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği'nin (AB) bir barış konferansını teşvik etmesi gerektiğini dile getiren Di Maio, "Barış için en çok uğraşan ülke Türkiye. İki tarafla da konuşabiliyor" ifadelerini kullandı. İtalyan ve Rus yetkililer arasında karşılıklı bazı atışmaların yaşandığını vurgulayan Di Maio, buna karşın Moskova ile her dair açık bir kanallarının olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Di Maio, yaptırım uygulayarak Rusya'nın mali kaynaklarını kesmezlerse, Rusya lideri Vladimir Putin'in bu savaşı finanse etmeyi sürdüreceğini ve kazanacağı fikriyle masaya oturmaya yanaşmayacağını kaydetti.

İtalyadan dikkat çeken çıkış Ukraynada çözümün adresi Türkiye

ÇAVUŞOĞLU- DI MAIO GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Brüksel'de Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly’nin ardından İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Brüksel’deki ikinci görüşmemizde İtalya Dışişleri Bakanıyla, Ukrayna ve Libya'daki gelişmeleri, savunma ve ekonomik işbirliğimizi ele aldık” dedi.