Dünya İtalya’nın son kraliçesinin hayatı dizi oluyor

İtalya’nın son kraliçesinin hayatı dizi oluyor

16.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalya’nın 1940’lı yıllardaki faşist lideri Mussolini’ye komplo kuran, Alman diktatör Hitler’i vurmak isteyen ve sadece 35 gün hüküm süren İtalya’nın son kraliçesi Marie-Jose’nin hikayesi, torunu Prens Emanuele Filiberto’nun girişimiyle bir diziye konu olacak.

İtalya’nın son kraliçesinin hayatı dizi oluyor

İngiltere kraliyet ailesinin anlatıldığı ‘Crown’a (Taç) benzer bir yapım olacak dizinin yönetmenliğini Yi Zhou yapacak. Belçika Prensesi olarak doğan Marie-Jose, İtalya’nın veliaht prensi Umberto ile 1930’da evlendi. Eşinin kral olmasının ardından Marie-Jose, II.Dünya Savaşı’nda İtalya ve Avrupa arasındaki iletişim kanalı oldu. Marie-Jose, gelecekteki Papa Paul VI ile gizli görüşme yapıp ABD ile bir barış anlaşması müzakere etmeye çalışarak Mussolini’ye komplo kurdu. Ayrıca, İtalyan direnişine para ve silah tedarik etti.

Haberin Devamı

‘Mayıs Kraliçesi’

Kraliçe ülkesi Belçika, Naziler tarafından işgal edildiğinde Laeken Kraliyet Sarayı’nda hapis tutulan kardeşi Kral III. Leopold’a ve halkına iyi davranılması için Hitler ile bir toplantı düzenledi. Hitler daha sonra “Gözleri, Alman gökyüzünün rengi gibi” diye övdüğü Marie-Jose’nin güzelliğinden etkilendiğini itiraf etti. Ancak, Marie-Jose daha sonra toplantıda bir tabancası olsaydı Hitler’i öldürebileceğini söyledi ve “Ben bunu yapacak güce sahiptim” dedi. Marie-Jose, 1946’da Kral Umberto’nun referandumla cumhuriyetin kabul edilmesi üzerine tahttan çekilmek zorunda kalması nedeniyle sadece Mayıs ayı boyunca 35 gün hüküm sürmesine atıfla ‘Mayıs Kraliçesi’ olarak biliniyor. 2001 yılında kansere yakalandıktan sonra 94 yaşında İsviçre’de ölen Marie-Jose’nin Mussolini ile ilişki yaşadığı da iddia ediliyor.