Dünya İzlanda'da korku dolu dakikalar! Evlere ulaşan lavlar havadan böyle görüldü

İzlanda'da korku dolu dakikalar! Evlere ulaşan lavlar havadan böyle görüldü

15.01.2024 - 20:24 | Son Güncellenme:

İzlanda'da dün yanardağda meydana gelen patlama dehşet dolu dakikalara neden oldu. Patlamanın etkisiyle lavlar evlere kadar geldi. Tedbir amaçlı boşaltılan kasaba havadan görüntülendi. İşte detaylar...

İzlanda’da Reykjanes Yarımadası’ndaki yanardağda dün meydana gelen patlamanın ardından kasabaya ulaşan lavlar havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

İzlandada korku dolu dakikalar Evlere ulaşan lavlar havadan böyle görüldü

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nın Grindavik kasabası yakınındaki yanardağ dünden bu yana lav püskürtmeye devam ederken, yanardağdan kasabaya ulaşan lavlar havadan görüntülendi. Tahliye edilen kasabadaki ana yol lav akışı nedeniyle kapanırken, bir ev ise dün lav akıntısı nedeniyle alev almıştı.

İzlandada korku dolu dakikalar Evlere ulaşan lavlar havadan böyle görüldü

Reykjanes Yarımadası’nda 2021 yılından bu yana meydana gelen beşinci patlama sonrası ülkede alarm seviyesi, insanlara, topluluklara, mülklere veya çevreye zarar verme tehdidi olabileceğini gösteren "acil durum" seviyesine yükseltilmişti. Dünyadaki en büyük iki tektonik levha olan Avrasya ve Kuzey Amerika tektonik levhaları arasında yer alan İzlanda’da 32 aktif yanardağ bulunuyor.

Kasaba gece yarısı boşaltılmıştı

Haberin Devamı

Canlı yayında tüyler ürperten görüntülere yol açan patlamada, Grindavik yakınlarında püsküren lav ve küller yüzlerce metre yüksekliğe ulaştı.

Atlas Okyanusu üzerindeki ada ülkesi İzlanda bir kez daha patlamayla sarsıldı, insanlar gece yarısı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Pazar gününün ilk saatlerinde İzlanda'nın güneybatısında yer alan Grindavik kasabası yakınlarındaki yanardağ infilak etti.

İzlandada korku dolu dakikalar Evlere ulaşan lavlar havadan böyle görüldü

İzlanda kamu yayıncısı RUV, Grindavik yakınlarındaki sismik aktivitenin gece yarısı şiddetini artırdığını ve kasaba sakinlerinin yerel saatle 03.00 sularında tahliye edildiğini duyurdu.

Canlı yayın görüntülerinde, volkanın patlamasıyla birlikte lav nehrinin gökyüzüne doğru püskürdüğü ve turuncu kül bulutunun yüzlerce metre yüksekliğe ulaştığı görüldü.