Dünya Japonya’da acı bilanço: 7.6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 232’ye yükseldi

Japonya’da acı bilanço: 7.6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 232’ye yükseldi

17.01.2024 - 15:40 | Son Güncellenme:

Japonya’da 1 Ocak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 232’ye, yaralı sayısı bin 37’ye yükseldi. 21 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçti. 22 bin 374 evin depremde hasar gördüğü doğrulanırken, 8 bin 150 hanede elektrik kesintilerinin sürdüğü belirtildi.

Japonya’da acı bilanço:  7.6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 232’ye yükseldi

Japonya, Ishikawa eyaletinde 1 Ocak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, felaketin bilançosu artıyor. Yerel makamlardan edinilen bilgilere göre Ishikawa’nın yanı sıra Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinde de şiddetli şekilde hissedilen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 232’ye yükseldi.

Haberin Devamı

Bin 37 kişinin yaralandığı, 21 kişinin de kayıp olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. En az 22 bin 374 evin depremde hasar gördüğü aktarıldı. Hokuriku Elektrik Dağıtım Şirketine göre Ishikawa eyaletinin Noto bölgesindeki yaklaşık 8 bin 150 hanede elektrik kesintileri sürüyor.Deprem sonrası oluşan hasar nedeniyle tren seferlerinde yaşanan kısmi aksamalar da devam ederken, pistleri zarar gören Noto Havaalanı ise 24 Ocak'a kadar hava trafiğine kapalı kalacak.

Japonya’nın Ishikawa eyaleti 1 Ocak'ta 7.6 büyüklüğündeki depremle sarsılmış, büyük paniğe neden olan deprem Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yanı sıra başkent Tokyo ve çevresinde de hissedilmişti. Kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılırken, bazı bölgelerde yüksekliği 1.2 metreyi bulan tsunami dalgaları görülmüştü.

Haberin Devamı

Depremin ardından binlerce kişi geçici barınaklara tahliye edilmiş, yapılan arama kurtarma çalışmalarına Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve polis ekipleri de destek vermişti.