Dünya Japonya’yı vuran 7.6’lık depremde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Japonya’yı vuran 7.6’lık depremde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

06.01.2024 - 10:50 | Son Güncellenme:

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 110’a yükselirken, 606 kişinin yaralandığı açıklandı. Kayıp durumdaki 211 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Japonya’yı vuran 7.6’lık depremde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde 1 Ocak'ta meydana gelen ve çevre eyaletlerde de güçlü bir şekilde hissedilen 7.6 büyüklüğündeki depremin 6’ncı gününde can kaybı 110’a yükseldi. Yerel makamlardan edinilen bilgilere göre Ishikawa eyaletinde 516, Niigata eyaletinde 42, Toyama eyaletinde 41, Fukui eyaletinde 6 ve Gifu eyaletinde 1 olmak üzere en az 606 kişi de yaralandı. Kayıp 211 kişiyi arama çalışmaları sürerken, Ishikawa eyaletinde bulunan 66 bini aşkın hanede su kesintilerinin devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 31 bin kişinin kurulan 357 tahliye merkezinde kaldığı belirtildi. Depremin yol açtığı hasar nedeniyle Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve polis ekiplerinin bölgeye yardım ulaştırmada zorlandığı aktarıldı.

GEÇİCİ KONUTLAR YAPILACAK

Ishikawa eyalet yönetimi depremzedeler için geçici konutlar inşa edileceğini duyururken, inşaat çalışmalarının gelecek hafta başlayacağı kaydedildi. Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ilgili devlet kurumlarına kurtarma çalışmalarını kararlılıkla sürdürme talimatı verdi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) 1 Ocak'ta merkez üssü Ishikawa eyaleti olan 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı. Ishikawa, Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yanı sıra başkent Tokyo ve çevresinde de hissedilen depremin ardından kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılmıştı. Bazı bölgelerde yüksekliği 1.2 metreyi bulan tsunami dalgalarının gözlendiği bildirilmişti. Deprem sonrasında birçok bölgede ciddi maddi hasar meydana gelmişti.