Dünya Jordan’a Özgürlük Madalyası

Jordan’a Özgürlük Madalyası

19.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray, ABD’de verilen en yüksek sivil nişanı temsil eden ‘Başkanlık Özgürlük Madalyası’na bu yıl layık görülen isimleri açıkladı. 21 kişilik listede, Michael Jordan, Tom Hanks ve Bill Gates gibi isimler bulunuyor

Jordan’a Özgürlük Madalyası

ABD’de verilen en yüksek sivil nişan olan ‘Başkanlık Özgürlük Madalyası’nı bu sene alacak 21 kişinin isimleri açıklandı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, nişana layık görülenler arasında spor dünyasından basketbol efsaneleri Michael Jordan ve Kerim Abdül Cabbar, televizyon ve radyo spikeri Vin Scully, sanat dünyasından Robert De Niro, Tom Hanks, Ellen DeGeneres, Robert Redford, Diana Ross, Cicely Tyson, senarist Lorne Michaels, şarkıcı Bruce Springsteen, mimar Frank Gehry ve heykeltıraş Maya Lin bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Milyonlara ilham’

Bilim dünyasından fizikçi Richard Garwin, Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates, NASA için yazılım geliştiren Margaret H. Hamilton, bilgisayar mühendisi Amiral Grace Hopper, Amerikan yerlilerinin haklarını savunan toplumsal lider Elouise Cobell, hukukçu Newt Minow ve Miami Dade Koleji Rektörü Eduardo Padron da listede yer alıyor.
ABD Başkanı Barack Obama tarafından madalyaya layık görülenlerin isimlerinin duyurulduğu açıklamada, “Bu 21 kişi Amerika’yı ileriye taşıdı ve milyonlarca insana ilham verdi” ifadesi kullanıldı. Madalyalar, 22 Kasım’da Beyaz Saray’da gerçekleştirilecek törenle verilecek.