Dünya Kaçak malikâne mahkemelik etti

Kaçak malikâne mahkemelik etti

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li ünlü manken kardeşler Gigi ve Bella Hadid’in Filistin asıllı babaları Mohamed Hadid kaçak yaptırdığı malikâne nedeniyle komşularıyla mahkemelik oldu

Kaçak malikâne mahkemelik etti

DIŞ HABERLER SERVİSİ - ‘Bu bir zorbalık’

Haberin Devamı

Ünlü mankenler Gigi (26) ve Bella Hadid’in (24) mülk kralı babaları Mohamed Hadid, ABD’nin Los Angeles kentinin Bel-Air semtinde kaçak inşa ettirdiği malikânesi nedeniyle komşuları tarafından dava edildi. Mohamed Hadid bu nedenle sanık olarak mahkemeye çıktı. Şikâyetçi komşuları temsil eden avukat Gary Lincenberg, iş insanı Hadid’in bir yamaca inşa ettirdiği malikânesinin müvekkillerinin evlerinin üzerine yıkılma tehlikesi bulunduğunu söyledi. Avukat Lincenberg, devasa malikâneyle komşularının hayatlarını “kâbusa” çevirdiği için sanık Hadid’i “zorba” olarak nitelendirdi.

‘Rüşvetle yaptırdı’

Araziye 1.393 metrekarelik mülk yapımı için izin verilirken, Hadid’in rüşvetle mülkü iki kat daha büyük inşa ettirdiğini öne süren Lincenberg, “Sanık iki yıl önce güvenlik nedeniyle malikâne hakkında verilen yıkım kararına da uymadı” dedi. Mohamed Hadid ise “Yıkım için ödeyecek 5 milyon doları olmadığı” için yıkımı gerçekleştiremediğini, bunun yerine mülkü satışa çıkarttığını belirtti. İflas ettiğini açıklayan milyoner Hadid’in bir ay sürecek davanın sonunda bir zamanlar 100 milyon dolara satmayı umduğu mülkü, ancak 40 milyon dolara satabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

İntikam iddiası

Mohamed Hadid’in avukatı Jeff Reeves ise güçlü bir hukuk firmasının kurucu üyesi olan davacı komşusu Joe Horacek’in, malikâne projesinde belediyeyle ilgili sorunları ortadan kaldırmak için nüfuzunu kullanması karşılığında Hadid’den 3.5 milyon dolar “rüşvet” istediğini, ancak iş insanı bu parayı ödemeyince intikam almaya çalıştığını savundu.