Dünya Kadirov'dan 'Ukrayna'dayım' mesajı: Fazla zamanınız yok, sonunuz gelecek!

Kadirov'dan 'Ukrayna'dayım' mesajı: Fazla zamanınız yok, sonunuz gelecek!

14.03.2022 - 16:56 | Son Güncellenme:

Ukrayna'ya karşı Rusya'nın yanında duran Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile alay ederek Ukrayna topraklarında bulunduğunu belirtti. Kadirov, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girmek için beklediklerini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ilk gününden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini ifade eden Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rus birlikleriyle Ukrayna'ya saldırmak için binlerce Çeçenistan askerini Ukrayna'ya gönderdi.

Haberin Devamı

Ukrayna istihbaratının geçtiğimiz günlerde Kadirov'un Ukrayna'da olabileceğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna topraklarında bulunduğunu duyurdu.

"SONUNUZ GELECEK"

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov Ukrayna topraklarında olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kiev yönetimini tehdit eden Kadirov, 'Fazla zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi vazgeçip yanımızda dursanız iyi olur. Yoksa sonunuz gelecek' dedi.

Çeçenistan askerleriyle toplantı yaptığı anlara dair görüntüleri de paylaşan Kadirov, 'Gastamol'deyiz. Geçen gün siz Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaydık. Ve şu anda daha da yakınlaştık.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZELENSKİY'DEN NATO VE AB'YE 'HAVA SAHASINI KAPATIN' ÇAĞRISI

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş 19 gündür aralıksız sürerken, Rus birlikleri askeri noktaların yanı sıra sivil yerleşimleri de hedef almaya devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO’ya ve Avrupa Birliği’ne (AB) seslenerek Ukrayna hava sahasının kapatılmasını istedi. Zelenskiy, “Geçtiğimiz sene NATO liderlerini uyarmıştım. Rusya’ya karşı ciddi yaptırımlar uygulanmazsa savaşın başlayacağını söylemiştim. Ben haklı çıktım. Şimdi tekrar söylüyorum. Hava sahamızı kapatmazsanız Rus füzeleri NATO topraklarına da düşecek. Artık an meselesi” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BAŞBAKAN YARDIMCISI'NDAN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Tahliyelere ilişkin açıklama yapan Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşuk, “Bugün planlanan insani koridorlardan hepsi maalesef gerçekleşemedi. Tahliyelerin sonuçlarını 20.00 sıralarında bileceğiz. Genel olarak söylemek gerekirse zor geçiyor. İşgalciler tahliyelerin güvenliğiyle ilgili üzerlerine düşen görevleri ve sözlerini yerine getirmiyor. Tahliye edilen ve güvenli bölgeye geçen vatandaşlarımızın sayısı 150 bini buldu” şeklinde konuştu.

Kadirovdan Ukraynadayım mesajı: Fazla zamanınız yok, sonunuz gelecek

KİEV'DE RUS ROKETİ İMHA EDİLDİ

Rusya’ya ait bir roket, Ukrayna ordusu tarafından imha edilmesinin ardından parçalara ayrılarak Kurenivka bölgesine düştü. Şiddetli bir patlamayla caddeye savrulan parçalar nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı, roket parçalarının düştüğü anda caddede bulunan bir otobüste ve çevredeki birçok yapıda büyük hasar meydana geldiğini açıkladı.