Dünya Putin için çember daralıyor! Yarım milyar euro'luk yatını kaybeden Rus zengin çark etti

Putin için çember daralıyor! Yarım milyar euro'luk yatını kaybeden Rus zengin çark etti

14.03.2022 - 11:19 | Son Güncellenme:

Batı ülkelerinin açıkladığı eşi benzeri görülmemiş yaptırımların ardından, Rusya lideri Vladmir Putin'e iç baskı artmaya başladı. Rusya'nın en zengin iş insanı Potanin'den sonra annesi Ukraynalı olan kömür ve gübre kralı Andrei Melnichenko da işgalle ilgili açıklama yaptı.

Putin için çember daralıyor Yarım milyar euroluk yatını kaybeden Rus zengin çark etti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 19'uncu gününde savaş hız kesmeden sürüyor. Moskova ile kesinlikle savaşa girmek istemediğini defalarca açıklayan Batı bloku, Kremlin'i ekonomik alanda, hem de Putin'in en yakınındaki kişiler üzerinden sıkıştırmayı deniyor.

Haberin Devamı

'BU SAVAŞ DURMALI'

Rusya'nın kömür ve gübre kralı Andrei Melnichenko, Ukrayna'daki savaşın durdurulması gereken bir trajedi olduğunu, aksi takdirde yükselen gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerin iş yapamaz hale geleceğini ve bunun da zincirleme küresel bir gıda krizine yol açacağını söyledi. Belarus doğumlu Rusya vatandaşı Melnichenko'nun annesi de Ukraynalı. Rus zengin, "Ukrayna'daki olaylar gerçekten trajik. Acilen barışa ihtiyacımız var. Belarus doğumlu, Ukrayna kanı taşıyan bir Rus vatandaşı olarak, kardeş halkların savaşması ve ölmesi karşısında büyük bir acı hissediyorum" dedi.

530 MİLYON EURO'LUK YATINA EL KONDU

Putin için çember daralıyor Yarım milyar euroluk yatını kaybeden Rus zengin çark etti

Forbes'a göre, Melnichenko'nun 10 Mart 2022 itibariyle net servetinin 15,8 milyar ABD dolar olduğu tahmin ediliyor, bu da kendisini Rusya'daki en zengin 7. kişi yapıyor. Sahip olduğu 143 metre uzunluğunda ve 530 milyon euro değerindeki dünyanın en büyük yelkenlisine İtalya, yaptırımlar kapsamında dün el koydu.

Haberin Devamı

ÜLKENİN EN ZENGİNİ SERVETİNİN DÖRTTE BİRİNİ KAYBETTİ

Rusya'nın en zengin milyarderi olan metal devi Norilsk Nickel'in sahibi Vladimir Potanin de hisselerin düşmesiyle bu yıl servetinin yaklaşık dörtte birini kaybetti. Buna rağmen hala yaklaşık 22,5 milyar dolar değerinde bir servete sahip olan Potanin'in şirketinin hisseleri Londra borsasında yüzde 90'dan fazla değer kaybetti. Potanin birçok şirketin Rusya'daki operasyonlarını askıya alma kararının 'duygusal' olduğunu söyledi.