Dünya Kalbindeki evlat acısıyla veda etti

Kalbindeki evlat acısıyla veda etti

03.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prenses Diana ile sevgilisi Dodi el Fayed, 31 Ağustos 1997’de trafikte ölmüştü. Dodi’nin babası Muhammed el Fayed ise 30 Ağustos 2023’te vefat etti. Evlat acısı çeken baba, kazanın üstündeki ‘sis’i kaldırmaya çalışmıştı.

Kalbindeki evlat acısıyla veda etti

NEVSAL ELEVLİ Londra - Mısırlı iş insanı ve milyarder Muhammed el-Fayed, yıllardır yaşadığı Londra’da 30 Ağustos Çarşamba günü 94 yaşındayken hayatını kaybetti. Uzun yıllar Londra’daki efsanevi Harrods mağazasının sahibi olan Muhammed el Fayed’i gündeme taşıyan olay, oğlu Dodi’yle sevgilisi Prenses Diana’nın 31 Ağustos 1997’de Paris’teki trafik kazasında ölmeleriydi. Mısır’da doğan ve Ortadoğu’da iş imparatorluğu kuran Muhammed el-Fayed, 70’li yıllarda Londra’ya gelmiş ve işlerini burada büyütmüştü. Londra’da büyük bir servet edinip, Harrods mağazasının sahibi olmuştu. Ayrıca Londra’nın köklü futbol kulüplerinden Fulham’ı da satın almıştı. El Fayed daha sonra Harrods’ı ve Fulham’ı elinden çıkardı. İngiltere’deki yoğun yatırımlarına rağmen bu ülkenin vatandaşlığını almayı bir türlü başaramadı ve başvuruları reddedildi.

Haberin Devamı

Kalbindeki evlat acısıyla veda etti

Dodi el Fayed ile sevgilisi, şimdiki İngiltere Kralı Charles’ın eski eşi Diana, 1997’de trafik kazasında ölmüştü.

İskenderiye’den Londra’ya…

Muhammed el Fayed, Mısır’ın İskenderiye kentinde sokakta gazoz satarak iş hayatına atıldı. 

İşleri Londra’da ilk eşi olan Samira Kaşıkçı ile tanışınca açıldı. Ünlü iş insanı Adnan Kaşıkçı’nın yardımıyla basamakları yükseldi. 

Paris’teki ünlü Ritz Oteli’ni satın aldı. 

1985’te Londra’daki ünlü Harrods mağazasını açık artırmada satın almayı başardı. 

Futbol kulübü Fulham’ı satın aldı ve kulübün 3. Lig’den Premier Lig’e yükselmesini sağladı. 

Çok sayıda hayır kurumuna bağış yaptı, kendi hayır kurumunu kurdu. Oğlu Dodi, Prenses Diana ile bu vesileyle tanıştı. 

1997’deki kaza sonrası toparlanamadı. Ölümlerle ilgili ortaya atılan komplo teorileri el Fayed’i derinden etkiledi. 

Haberin Devamı

Kazayla ilgili soruşturmada olayın arkasında Prens Philip ve İngiliz istihbarat servisi MI6’nın olduğuna dair kanıtlar sundu. 

İngiltere, vatandaşlık başvurusunu ikinci kez reddedince para ödediği siyasileri açıkladı ve bu büyük bir skandala yol açtı. 

Kalbindeki evlat acısıyla veda etti

Nevsal Elevli ile görülen Muhammed el Fayed’in Türk halkına sempati duyduğu biliniyordu.

Yıllarca sorguladı

Oğlu Dodi’nin ölümünden sonra inzivaya çekilen Muhammed el-Fayed, eşiyle İngiltere, Surrey’deki malikânesinde yaşıyordu. Muhammed el Fayed’in oğlunu kaybettiği 1997’deki kazadan sonra yıllarını bu olayla ilgili kişisel sorgulama içinde geçirdiği ifade ediliyor. Ünlü iş insanının ailesinden yapılan açıklamada, “huzurlu bir şekilde ileri yaşta hayatını kaybettiği” belirtildi. El Fayed’in 30 Ağustos’ta öldüğü bildirilirken, bu tarihin oğlunun ölüm yıldönümünden sadece bir gün önce olması dikkat çekti.