Dünya Kalkıştan sonra bir patlama duyuldu! 14 saat böyle uçmuş...

Kalkıştan sonra bir patlama duyuldu! 14 saat böyle uçmuş...

05.07.2022 - 13:02 | Son Güncellenme:

Dubai'den havalanan ve Avustralya'nın Brisbane kentine doğru gitmekte olan uçaktaki yolcular, şiddetli bir patlama sesi duydu. Yaklaşık 14 saate uçuşa devam eden uçak indiğinde ise gerçeğin sanılandan çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Kalkıştan sonra bir patlama duyuldu 14 saat böyle uçmuş...

Airbus A380 tipi uçak, 1 Temmuz'da Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai'deki ana merkezinden havalandı ve gece iniş yaptı. Ancak pilotlar oraya vardıklarında şaşırtıcı bir keşif yaptı. Yolcular, okyanusun üzerinde uçup Avustralya'ya giderken yüksek bir patlama sesi duyduklarını bildirdi. Ancak havayolu yine de 13 buçuk saat daha devam etmeye karar verdi ve kalkıştan kısa bir süre önce Brisbane Havalimanı'ndaki Hava Trafik Kontrolü ile iletişime geçerek kalkış sırasında bir lastiğin patladığından şüphelendiklerini bildirdi. Önlem amaçlı olarak da inişte acil servis tarafından karşılanmayı talep ettiler.

Haberin Devamı

HAVALİMANINDAKİ EKİPLER MANZARA KARŞISINDA ŞOKE OLDU

13 buçuk saat sonra iniş yaptıklarında ise, acil servis ekipleri şoke edici bir görüntü ile karşılaştı. Uçağın gövdesinin sol kaporta tarafında, büyük bir delik olduğunu fark eden ekipler tam anlamıyla dehşete düştü. Uçak müfettişleri ayrıca burun tertibatında kopuk bir cıvata keşfetti, ancak iki olayın birbiriyle ilişkili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Kalkıştan sonra bir patlama duyuldu 14 saat böyle uçmuş...

Avustralya'da yayınlanan The Courier Mail adlı gazeteye açıklamalarda bulunan bir yolcu, "Gürültülü bir patlama oldu ve bunu zeminden de hissettim" dedi ve ekledi: "Kabin ekibi sakinliğini korudu, yemek servisini durdurdu ve telefonu açıp kanatları, motorları kontrol etti."

"KESİNLİKLE KORKUNÇTU"

Haberin Devamı

Uçak güvenli bir şekilde iniş yapmayı başardı. Ayrıca hiçbir yolcunun yaralanmadığı veya tahliye edilmediği bildirildi. Loughborough Üniversitesi İnsan Faktörleri Profesörü Andrew Morris, Twitter'da yaptığı paylaşımda o sırada uçakta olduğunu iddia ederek, "Kesinlikle korkunçtu. Kabin ekibi ciddi bir şey olabileceğini biliyordu ve hemen kokpitle temasa geçti" dedi. Morris, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Kısa süre içerisinde her şey normale döndü ve sakin tavırları güven vericiydi. Felaket olmadığını biliyorlardı."

Kalkıştan sonra bir patlama duyuldu 14 saat böyle uçmuş...

Uçak dönüş için havalanamadı ve inişinden yaklaşık 17 saat sonra hala Brisbane'de yerdeydi. Başka bir Twitter kullanıcısı, "Sanırım pilotlar bunun sadece bir 'yara' olduğunu düşündüler ve 14 saatlik uçuşa devam ettiler" dedi.

SAVAŞ UÇAKLARI DURDURDU

Şaşırtıcı bir olay da dün, Birleşik Krallık'ın en işlek ikinci uluslararası havalimanı olan Gatwick'ten havalanan uçuşta meydana gelmişti. Menorca'ya giden bir EasyJet uçuşu, 18 yaşındaki bir İngiliz tatilcinin uçakta bomba tehdidinde bulunduğu iddiasının ardından İspanyol savaş uçakları tarafından durduruldu. Önceki akşam Akdeniz'deki tatil adasına iniş yapan turist, gözaltına alınırken, güvenlik kontrolleri için uçağa uzman görevliler ve koklama köpekleri bindirildi. Arkadaşlarıyla tatil için gittiği Menorca uçağındaki genç, binlerce sterlin değerinde potansiyel para cezasıyla karşı karşıya. Görüntüler, bir İspanyol Hava Kuvvetleri F18 savaş uçağı tarafından eşlik edilen numaralı EZY8303 uçuşu gösteriyor.

Kalkıştan sonra bir patlama duyuldu 14 saat böyle uçmuş...