Dünya Kiloyu korumak ömrü uzatıyor

Kiloyu korumak ömrü uzatıyor

04.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi tarafından 60 yaş üstü 50 bin kadın üzerinde, kiloyla uzun ömür ilişkisi hakkında araştırma yapıldı.

Kiloyu korumak ömrü uzatıyor

Araştırmada, üç yıl boyunca kilolarını sabit tutanlar ile en az yüzde 5 oranında kilo kaybedenler karşılaştırıldı. Çalışmanın sonunda, üç yıl içinde kilosunun yüzde 5’inden fazlasını almayan ya da kaybetmeyen kadınların 90 yaşın üstüne çıkma ihtimalinin iki kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. İncelemede kilo veren kadınların ise 90 yaşına kadar hayatta kalma olasılıklarının yüzde 33 olduğu görüldü. Vücut ağırlığının yüzde 5’inden fazlasını alan kadınların ise 90 yaşın üstüne çıkma ihtimalinin ne az ne de çok olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

‘SABİT KİLODA KALIN’

Çalışmanın yazarı Dr. Aladdin Shadyab, “Bulgularımız, yaşlı kadınlarda uzun ömürlülük hedefi olarak sabit kiloyu destekliyor. 60 yaş üstündeki insanlar, iradeleri dışında kilo verirse bu bir sağlık sorununun işareti olabilir” dedi. “Journal of Gerontology: Medical Sciences” dergisinde yayımlanan bulgular, kilo veren yaşlı erkeklerin erken ölme olasılığının daha yüksek olduğuna dair kanıtları da destekledi.