YaşamTam bilmediği Türkçesiyle emlak işine girdi! '3 milyar lirayı tek başıma yönetiyorum'

Tam bilmediği Türkçesiyle emlak işine girdi! '3 milyar lirayı tek başıma yönetiyorum'

21.05.2024 - 06:48 | Son Güncellenme:

Sorumluluk almaya çocuk yaşlarda başladı. Her zaman ailesine yardımcı, kardeşlerine çok iyi bir abla oldu. Okulda da çok başarılıydı. Hukuk fakültesini bitirip ağır ceza avukatlığı yapmaya başladı. Nino Tsivdze'nin hayatını 180 derece değiştiren gelişme ise eşiyle ayrıldıktan sonra doğup büyüdüğü ülkeden Türkiye’ye gelmesiyle yaşandı. Çünkü tesadüfen giriş yaptığı sektöründe en başarılı kadın girişimcilerden biri oldu.

Tam bilmediği Türkçesiyle emlak işine girdi 3 milyar lirayı tek başıma yönetiyorum

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr - Nino Tsivdze, 1986 yılında Gürcistan Batum’a çok yakın bir sahil kasabası olan Kobuleti’de doğdu. Annesi kimya öğretmeni, babası veteriner olan Nino’nun iki kardeşi vardı. Evin en büyük çocuğu olan Nino Tsivdze, her zaman ailesinin işlerine yardım eden, kardeşleriyle ilgilenen ve sorumlulukları olan bir çocuktu ama bu durumdan hiçbir zaman şikâyet etmedi. Her daim ailesiyle mutlu ve huzurluydu. Ortaokul eğitimini Kobuleti’de tamamlayana Nino Nino Tsivdze, derslerindeki başarılarıyla da ailesinin gurur kaynağıydı. Sonrasında bu başarısını Batum Şota Rustaveli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak taçlandıran genç kız, tam da bu sırada bir de evlilik kararı aldı.

Haberin Devamı

Bir taraftan üniversite eğitimine devam eden Nino Tsivdze, diğer taraftan evlilik hazırlıklarına başladı. Kısa süre içinde evlenen Nino Tsivdze’nin sonrasında dünyalar tatlısı oğlu dünyaya geldi. Ancak evlenmesi, çocuğunu dünyaya getirmesi genç kadının kariyerine odaklanmasına hiçbir şekilde engel olmadı. 2007 yılında üniversiten mezun olan genç kadın, baro sınavlarını kazanarak avukatlık lisansını aldı. Bir süre ağır ceza avukatlığı yapan Nino Tsivdze, sonrasında yaptığı evliliğin daha fazla devam edemeyeceğini düşünüp eşinden ayrıldı. Çok sevdiği oğlunu da annesine emanet ederek Türkiye’ye gelmeye karar verdi. İyi ki de bu kararı vermişti. Çünkü dilini neredeyse hiç bilmediği bir ülkede kısa sürede gayrimenkul sektörünün en başarılı kadın girişimcilerinden biri oldu. Peki ama genç kadın bunu nasıl başardı?

Haberin Devamı

Tam bilmediği Türkçesiyle emlak işine girdi 3 milyar lirayı tek başıma yönetiyorum

“Avukatlık mesleğimde uzmanlık alanı olarak ağır ceza avukatlığını seçtim. Ancak maalesef bu alan benim için vicdani olarak çok yorucuydu ve hayat standardı beklentilerimi karşılamıyordu. Ben de ailemden ve oğlumdan çok uzak olmadan, daha iyi şartlarda yaşamak için Türkiye’ye geldim. Hiç dilini ve alfabesini bilmediğim bir ülkede çok zorlanmam dolayısıyla ilk bir yıl bir yandan çocuk bakıcılığı yaptım, diğer taraftan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden denklik almak için çalışmaya başladım. Yanında bakıcılık yaptığım kişinin emlak sektöründe olması ilgimi çekti. Ben de bu işin üzerinde ilerleyerek bakıcılığı bıraktım ve az bildiğim ama hızla geliştirdiğim Türkçemle ofiste danışmanlık yapmaya başladım.”

İLK 6 AYDA SATIŞ VE CİRO BİRİNCİSİ OLDU

Bu sürede en çok zorlandığı durumun oğluna duyduğu özlem olduğunu söyleyen Nino Tsivdze, "Türkçeyi öğrenmek ilk birkaç ay çok zor olmasına ve kimsenin bana inanmamasına rağmen gayrimenkul danışmanlığı yaptığım ofiste ilk 6 ayda hem satış hem de ciro birincisi oldum. Başarının verdiği motivasyonla işime daha çok bağlandım. Prensiple ve hırsla çalışarak sonrasındaki dönemlerde de hep en iyi ciro ve satış rakamlarına ulaştım” dedi.

Tam bilmediği Türkçesiyle emlak işine girdi 3 milyar lirayı tek başıma yönetiyorum

'ORTAKLIK TEKLİFİ ALDIM'

Kısa süre içinde Bağdat Caddesi'nde herkesin saygı duyduğu bir iş kadını olan Nino Tsivdze, sonrasında çalıştığı şirketten ortaklık teklifi alarak ailesinin desteğiyle Bodrum’da şirket açtı. Ortağının İstanbul’a dönmek istemesi sebebiyle şirketi devralan başarılı kadın, bugün Bodrum'da 'Nino By Bodrum' adıyla faaliyetlerine devam ediyor. Nino, tüm zorluklara karşı işini prensip, cesaret, motivasyon ve yüksek enerjiyle, çevresinin ve nişanlısının desteğiyle daha çok çalışarak yaptığını anlatıyor.

“Her zaman şartlar ve koşullar ne olursa olsun hırsla çalışmaya devam ettim. Türkiye’de iş hayatında bir kadın olmanın zorlukları ve engellemeleri çok olsa da motivasyonumu kaybetmedim. Çünkü başaracağıma emindim. Bu süreklilik benim sektördeki başarımın temelini oluşturdu. Şu an 3 milyar TL'lik bir portföyü yönetiyorum. Dürüstlük, güven ve saygı temeli üzerine kurulu şirketimin çok çalışma ve motivasyonla daha büyük başarılara imza atması temel önceliğim. Biz şirket olarak denge ve güven üzerine kurulu ilişkiler yürütmeyi temel prensip edindik. Ayrıca 65 bine yakın müşterinin CRM sisteminde tutulması ve kullanımı çok önemli. Müşteri datalarının oluşturulması ve düzenli olarak check edilmesi ve filtrelenmesi, sektördeki en önemli farklılıklarımız.”

Tam bilmediği Türkçesiyle emlak işine girdi 3 milyar lirayı tek başıma yönetiyorum

'KOMŞU OLSAK DA KÜLTÜRÜMÜZ ÇOK FARKLI'

Türkiye’nin Gürcistan’a göre nüfus ve ekonomi olarak çok büyük bir ülke olduğunu söyleyen Nino Tsivdze, sözlerini şöyle noktaladı: “Komşu olsalar da dilleri ve kültürleri çok farklı. Ancak bu büyük farklar bizleri çok etkilemiyor. İki ülke arasındaki ticaret ve kültür transferi son yıllarda çok artsa da daha alınacak çok mesafe var.

Yazarlar