Dünya Batı'nın kıskacı gittikçe daralıyor! Artık İsviçre bile zenginler için güvenilir değil

Batı'nın kıskacı gittikçe daralıyor! Artık İsviçre bile zenginler için güvenilir değil

31.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Putin ve çevresindekilere yönelik Batı kaynaklı yaptırımlar, giderek Rus yönetimini saran kıskacı daraltıyor.

Batının kıskacı gittikçe daralıyor Artık İsviçre bile zenginler için güvenilir değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik yaptırımların kıskacı giderek daralıyor. Son olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin tutuklama emri çıkardığı Putin bu kez de ekonomik baskı altında. İsviçre’de 4 bankacı, ‘Putin’in cüzdanı’ lakaplı Sergey Roldugin’e yardım etmekten suçlu bulundu.

Haberin Devamı

İsimleri açıklanmayan 4 bankacı, Putin’in yakın arkadaşı Roldugin hakkında kara para akladığı suçlamasıyla açılan davada gerekli özeni göstermedikleri gerekçesiyle 7 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Üçü Rus, biri İsviçreli olan bankacılar, ayrıca yaklaşık 750 bin Frank para cezası aldı.

ZENGİN SANATÇI!

Müzisyen olan Roldugin, Putin’in büyük kızı Maria’nın vaftiz babası ve Putin’e çok yakın. Bir sanatçı olan Roldugin’in, sabit gelir kaynağı olmamasına rağmen 2014-2016 yılları arasında, Gazprombank’ın Zürih şubesine yaklaşık 30 milyon dolar yatırdığı, paranın nereden geldiğine dair güvenilir bir açıklama yapmadığı bildiriliyor.

Zürih’de görülen davada yargıç, Roldugin’in yatırdığı paranın gerçek sahibi olmadığından şüphe edilmediğini söyledi. İsviçre yasalarına göre, bankaların hesap sahibi veya paranın kaynağı hakkında şüpheleri olduğu durumlarda, hesap açmayı reddetmeleri veya var olan hesapları kapatmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Batı yaptırımları Putin ve çevresindeki kıskacı iyice daraltırken, İsviçre’nin de artık güç odağı isimler için güvenilir ve korunaklı bir ülke olmadığı ifade ediliyor.

ÇİN’İN SAVAŞA YÖNELİK TAVRI BELİRLEYİCİ OLACAK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşına yönelik tavrının, Avrupa Birliği (AB)- Çin ilişkilerinde belirleyici faktör olacağını ifade etti. Von der Leyen, “Çin’in adil bir barışın ilerletilmesinde yapıcı bir rol oynama sorumluluğu vardır. Bu barış ancak Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması temelinde adil olabilir. Ukrayna, işgalci birliklerin geri çekilmesini gerektiren adil bir barışın şartlarını belirleyecektir. Rusya’nın ilhaklarını pekiştirecek herhangi bir barış planı uygulanabilir bir plan değildir” dedi.

RUSYA WSJ MUHABİRİNİ ‘CASUSLUKTAN’ ALDI

Rusya, ABD merkezli Wall Street Journal’ın muhabirini casusluk şüphesiyle gözaltına aldı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), muhabirin doğrudan ABD hükümetine çalıştığı şüphesiyle alındığını duyurdu. ABD vatandaşı muhabir Evan Gershkovich bir askeri fabrika hakkında devlet sırrı olarak sınıflandırılmış bilgileri toplamakla suçlanıyor. Kremlin muhabirin ‘suçüstü’ yakalandığını iddia etti.

Bununla birlikte Gershkovich’in Wagner’in bölgede asker toplamasıyla ilgili bir haber üzerinde olduğu ifade ediliyor.