Dünya KKTC'de 170 kiloluk uyuşturucu davası

KKTC'de 170 kiloluk uyuşturucu davası

03.11.2008 - 21:45 | Son Güncellenme:

.

KKTCde 170 kiloluk uyuşturucu davası

KKTC’de, Mersin Muhafaza Gümrük Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 170 kilo 449 gram işlenmemiş hintkeneviri türü uyuşturucuyla ilgisi olduğu düşünülerek 22 Ekim’de tutuklanan Polis Müfettişi Abdurrahman Uluçınar ve kayınpederi Abdullah Yılmaz Hakverdi, 250’şer bin YTL’lik şahsi teminatla serbest bırakıldı. Zanlıların, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.
Zanlılar, bugün, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Fügen Ulutekin’in huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Başmüfettiş Ali Adalıer, yeminli ifadesinde, olayı anlatarak, soruşturmanın devam ettiğini, bu aşamada zanlıların soruşturmaya müdahale etme olasılıklarının bulunmadığını belirterek, zanlıların teminatla serbest bırakılmalarını istedi.
Adalıer’den sonra söz alan Savcı Emine Taşkın da, zanlıların KKTC vatandaşı olduklarına dikkat çekerek, yurt dışına çıkışlarının yasaklanarak, seyahat belgelerine, pasaport ve kimliklerine el konulmasını, 80’er bin YTL nakit kefalet ve KKTC uyruklu iki kefilin 150’şer bin YTL teminat göstererek yargılanıncaya kadar serbest kalmalarını talep etti.
Zanlıların avukatı Münür Doratlı ise, zanlıların hapiste oldukları süre içinde işyerlerinin ciddi zarar gördüğünü, turizm acentesi olduğu için yapılacak ödemeleri olduğunu belirterek, bunun göz önünde bulundurulmasını istedi.
Yargıç Ulutekin de, zanlıların yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, kimlik ve pasaportlarını polise teslim etmelerine, KKTC vatandaşı iki kefil ve 250’şer bin YTL’lik şahsi teminatla serbest bırakılmalarına karar verdi.