Dünya Komşu Türk halkına dostluk mesajı gönderiyorum

Komşu Türk halkına dostluk mesajı gönderiyorum

05.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, Dışişleri Bakanı Fidan’la görüşmesinden önce Milliyet’e yazdı: “1923’te her iki tarafın da büyük kayıplar verdiği şiddetli bir savaşın sonrasında Yunanistan ve Türkiye bir uzlaşma yolu bulabildiyse biz de kıyaslanamayacak kadar daha iyi koşullar altında samimiyet ve dürüstlükle barışçıl iş birliği yolunda yürümeli ve uluslararası hukuk ilke ve kurallarına saygı göstererek anlayış aramalıyız. Sonu olmayan bir tartışma bir seçenek olamaz.”

Komşu Türk halkına dostluk mesajı gönderiyorum

Samimiyet ve dürüstlükle barışçıl iş birliği yolunda yürümeliyiz; Türkiye’nin komşu halkına dostluk mesajı gönderiyorum.

Haberin Devamı

Türkiye’ye bugünkü ziyaretim, Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı ve Yunanistan Başbakanı’nın bir araya gelerek ülkelerimiz arasında karşılıklı takdir ve güven ortamının pekiştirilmesine yönelik çabaları yoğunlaştırma kararı almalarının ardından gerçekleşmektedir.

UZLAŞMA YOLU

Özellikle Türk mevkidaşımla görüşmemiz, bir taraftan iki liderin New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleştirecekleri toplantıya, diğer taraftan ise Selanik’te yıl sonunda gerçekleştirilecek olan Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’ne hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu yolculukta bana eşlik eden düşünce, eğer 1923 yılında her iki tarafın da büyük kayıplar verdiği şiddetli bir savaşın sonrasında Yunanistan ve Türkiye bir uzlaşma yolu bulabildiyse ve farklılıkları arasında köprü kurmayı başardıysa, o zaman biz de kıyaslanamayacak kadar daha iyi koşullar altında samimiyet ve dürüstlükle barışçıl işbirliği yolunda yürümeli ve uluslararası hukuk ilke ve kurallarına saygı göstererek anlayış aramalıyız. Sonu olmayan bir tartışma bir seçenek olamaz.

Haberin Devamı

Arkadaşım Dışişleri Bakanı Sayın Fidan ile yapacağım görüşmeyi memnuniyetle bekliyorum ve bu vesileyle Türkiye’nin komşu halkına bir dostluk mesajı gönderiyorum.