Dünya Komşunun ‘Türk Egesi’ telaşı bitmedi!

Komşunun ‘Türk Egesi’ telaşı bitmedi!

03.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Fikri Mülkiyet Ofisi’nin, Türkiye’nin talebiyle “Türk Egesi” (TurkAegean) markasını tescil etmesinin Yunanistan’da yarattığı şok ve karışıklık sürüyor.

Komşunun ‘Türk Egesi’ telaşı bitmedi

Hükümetten muhalefete kadar “Türk Egesi” ifadesinin tescilinin, “Türkiye’nin tezlerini meşrulaştıracağı” endişesi dillendirilirken, marka tescili konusunda zamanında reaksiyon göstermediği gerekçesiyle Başbakan Kiryakos Mitçotakis’e de eleştiriler yöneltiliyor. “Yetkililerin işini iyi yapmadığını” söyleyerek kendisini savunan Miçotakis, “Ülkenin turistik imajını ve turistik ürünümüzü ilgilendiren bu durumu düzeltmek için elimizde yasal araçlarımız var” iddiasında bulunarak ortalığı yatıştırmaya çalıştı.

Haberin Devamı

2031’e kadar tescilli

Yunanistan’ın Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margarisits Schinas’ın, AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton’a bir mektup göndererek, kararın gözden geçirilmesini talep ettiği de aktarıldı.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, geçtiğimiz yıl Aralık ayında “TurkAegean” markasını tescil ettirmek amacıyla AB’nin ilgili makamlarına başvuruda bulunmuş, bu ifade, 2031 yılı Temmuz ayına kadar Türkiye’nin kullanımı için tescil edilmişti. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin ise, başvurusu yapılan aynı tanımlamayı geçici olarak reddettiği, ek bilgi ve belgeler için 6 ay süre daha verdiği kaydedildi.