Dünya 'Köpek' diye sahiplendi, evcil hayvan bile olmadığı ortaya çıktı!

'Köpek' diye sahiplendi, evcil hayvan bile olmadığı ortaya çıktı!

23.12.2023 - 11:04 | Son Güncellenme:

Çok yalnız bir hayat sürüyordu, yalnızlığı artık canına tak etmişti. Küçük, sevimli bir köpek yavrusu sahiplenerek, yeni bir arkadaş edinmeye karar verdi. Ancak kısa süre içinde, sahiplendiği hayvanın ne bir köpek ne de bir evcil hayvan olduğu ortaya çıktı.

Köpek diye sahiplendi, evcil hayvan bile olmadığı ortaya çıktı

Şaşırtan olay Çin'de yaşandı ve sosyal medyaya yansımasının ardından, hızla dünya medyasının sayfalarına da taşındı. Oldukça yalnız bir hayat süren Çinli adam, yavru bir köpek sahiplenmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Evinin yakınlarındaki bir köpek satıcısına giderek, küçük siyah bir 'yavru' seçti ve onu alarak beraberinde yeni yuvasına getirdi.

ÖNCE TUHAF DAVRANIŞLAR FARK ETTİ

Köpek diye sahiplendi, evcil hayvan bile olmadığı ortaya çıktı

Kendisine arkadaşlık edecek sevimli bir 'köpek yavrusu' aldığını düşünüyordu ancak sahiplendiği hayvanın gerçekte ne olduğunu keşfettiğinde şoke oldu.

Küçük 'köpeğini' sahiplendikten bir süre sonra, adamın kafasına takılan davranışlar ortaya çıkmaya başladı.  Buna göre, 'yavru köpek' yeni evine geldiği andan itibaren bir 'köpek gibi' yürümüyordu. 

Hayvanın 'tuhaf davranışlarından' şüphelenen adam, tüylü dostunun gerçek kimliğini tespit etmek için sosyal medyaya başvurdu.

BAZI ŞEHİRLERDE BİR 'YEMEK'

Köpek diye sahiplendi, evcil hayvan bile olmadığı ortaya çıktı

Sosyal medya kullanıcılarından gelen yorumlar sonrası, 'köpeğin' aslında; güney Çin, Burma ve Vietnam'da sıklıkla karşılaşılan bir kemirgen türü bambu faresi olduğu ortaya çıktı. Tabii ki, yalnızca bir köpek sahiplenmek isteyen adam ise neye uğradığını şaşırmıştı. 

Haberin Devamı

Bambu fareleri, bambu filizleri ve kökleriyle beslenir ve Çin'in bazı şehirlerinde 'yemek' olarak kabul edilerek tüketildikleri de İngiliz basınına yansıyan bilgiler arasında.

Keşfin ardından adam, bir bambu faresine nasıl uygun şekilde bakılacağını bilmediği için evcil hayvanını başkasına verdiğini söyledi.

Yazarlar