Dünya Korku evinden kurtulan kardeşlere özel konser!

Korku evinden kurtulan kardeşlere özel konser!

05.03.2018 - 10:49 | Son Güncellenme:

ABD'de kimileri karanlıkta yatağa zincirlenmiş bir halde bulunan ve aç bırakılan 13 kardeş, sosyal hayata kazandırma çalışmaları kapsamında, efsanevi çello solisti Yo Yo Ma’nın kendilerine verdiği özel konseri dinledi.

Korku evinden kurtulan kardeşlere özel konser

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yayın yapan Press-Enterprise, yaklaşık bir buçuk ay önce kurtarılan 13 kardeşle ilgili güzel haber verdi. Habere göre, efsanevi çello solisti Yo Yo Ma, yıllarca süren açlık ve işkenceden kurtarılan Turpin kardeşlere bu hafta özel konser verdi.

Haberin Devamı

Yaşları 2 ile 29 arasında değişen 13 kardeşin, sosyal hayata kazandırılmaları için gitar çalmayı öğrendikleri de haberde belirtildi.

Yıllardır ebeveynlerinin kendilerini eğitim ve eğlenceden uzak tutmalarına rağmen, çocukların ‘çok yaratıcı’ olduğu bildirildi. Avukat Jack Osborn, telli çalgılara ilgi duyan 13 kardeş için “Çizmeye ve yeni bir şeyler yaratmaya bayılıyorlar. Müzikte de hem dinleme, hem de öğrenmede çok iyiler” dedi.

Ocak ayı ortasında 57 yaşındaki David Allen Turpin ve 49 yaşındaki Louise Anna Turpin'in evinde yaşları 2 ile 29 arasında değişen 13 kardeş bulunmuştu. Polis, bazı çocukları yataklara asma kilitler ve zincirlerle bağlanmış bir şekildeyken kurtardığını belirtmişti.

Çifti, işkenceden ve çocukları tehlikeye atmaktan ötürü gözaltına aldıklarını açıklayan yetkililer, 17 yaşında bir genç kızın olay yerinden kaçmayı başarması sayesinde evi bulduklarını ifade etmişti. David ve Louise Turpin çifti ise, kendilerine yönelik suçlamaları henüz kabul etmedi.

Haberin Devamı