Dünya Kral Charles için törenler düzenlendi

Kral Charles için törenler düzenlendi

12.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi Balmoral Kalesi’nden Holyroodhouse Sarayı’na doğru yol aldığı sırada, Kral Charles da İngiliz Milletler Topluluğu temsilcileriyle buluşacağı Buckingham Sarayı’nda binlerce kişiden oluşan destekçileri tarafından karşılandı.

Kral Charles için törenler düzenlendi

NEVSAL ELEVLİ- Dün aynı zamanda Birleşik Krallık’ı oluşturan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da 3. Charles’ın Kral ilan edilmesi vesilesiyle özel etkinlikler ve geçit törenleri düzenlendi.

Haberin Devamı

Krallık bildirileri, ülkelerin başkentleri Cardiff, Edinburgh ve Belfast’ta okundu. Edinburgh Kalesi, Cardiff Kalesi ve Belfast’taki Hillsborough Kalesi önünde 21 pare top atışı yapıldı. Üç başkentteki törenlere binlerce kişinin katıldığı ve “Tanrı Kralı korusun” sözlerinin bağrıldığı bildirildi. Kral Charles’ın 19 Eylül’deki devlet cenazesi öncesi Cardiff, Edinburgh ve Belfast’a ziyarette bulunacağı açılandı. Ayrıca, Birleşik Krallık’ın eski sömürgelerinin oluşturduğu İngiliz Milletler Topluluğu’nda yer alan Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’da da Kral Charles devlet başkanı ilan edildi.

Parmakları endişe yarattı

Kraliçe Elizabeth’in ölmeden önce ellerinin morarması kötü sağlık durumu hakkında sinyal verirken, yeni kral Charles’ın parmaklarının şişliği de tartışmalara neden oldu. Chester Üniversitesi Kıdemli Öğretim Görevlisi Dr Gareth Nye, “Daily Star” gazetesine yaptığı açıklamada, Kraliyet tarihinde tahta çıkan en yaşlı hükümdar olan 73 yaşındaki Charles’ın parmaklarındaki şişliğin yaşla bağlantılı olabileceği gibi pek çok sağlık sorununun sinyali olabileceğini de söyledi. Nye, bunun tuzlu beslenme, yüksek tansiyon, artrit (eklemlerde vücut tarafından üretilen bir iltihap) veya steroid ilaçlar gibi pek çok ilacın yan etkisi olabileceğini ifade etti.