Dünya Kumsalda görüldü... Çok zehirli!

Kumsalda görüldü... Çok zehirli!

11.12.2021 - 15:46 | Son Güncellenme:

Zehirli "mavi ejderha" TikTok'ta viral oldu, sosyal medya kullanıcıları şaşkınlık ve endişeyle yanıt verdiMavi deniz salyangozları, zehirli sifonoforlarla da besleniyor.

Kumsalda görüldü... Çok zehirli

Avustralyalı bir TikTok kullanıcısının bir mavi ejderha deniz salyangozuyla ölümcül olması muhtemel karşılaşması, takipçilerinin onu tehlikeye karşı uyarmasının ardından viral oldu.

Haberin Devamı

TikTok kullanıcısı @julianobayd, zehirli mavi ejderha deniz salyangozunun videosunu perşembe paylaştı ve yaratığın Pokemon olup olmadığını sordu.

TikTok kullanıcısı, yaratığın aslında şubatta Sidney sahillerine vurduğunda kargaşa yaratan ve ölümcül olabilen bir mavi ejderha deniz salyangozu olduğunu bilmiyordu.

TikTok videosuna cevap olarak biri, "Dostum, bittin sen. Kelimenin tam anlamıyla" diye yazdı.

Bir başkası, "Kardeşim, bu bir mavi ejderha deniz salyangozu. Gerçekten zehirliler [ve] mavi şişe denizanası yiyorlar" dedi.

"Onlara dair bir ödev hazırlamıştım."

Videoda, @julianobayd'un mavi ejderha deniz salyangozunu okşadığı görünüyor. TikTok kullanıcısı paylaşımında şöyle yazdı:

Mavi ejderha deniz salyangozunun Queensland eyaletine bağlı Stradbroke Adası'ndaki bir plajda ve Brisbane'den çok uzak olmayan bir yerde bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Mavi ejderha deniz salyangozları, Glaucus atlanticus olarak da biliniyor.

Avustralya'daki Southern Cross Üniversitesi Ulusal Deniz Bilimleri Merkezi Direktörü Steve Smith, 2017'de verdiği röportajda, söz konusu yaratıkların nadir olmadığını ve her zaman sokmadığını söylemişti.

Kaynak: Independent Türkçe