Dünya Kütüphaneyi almak için 180 milyonluk kampanya

Kütüphaneyi almak için 180 milyonluk kampanya

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aralarında Bronte kardeşler, Jane Austen ve Walter Scott gibi İngiliz edebiyatının ünlü yazarlarının el yazması eserlerinin de yer aldığı ve 1939’dan beri ilk kez tamamına ulaşılabilen Honresfield Kütüphanesi’nin parça parça satılmasını önlemek için İngiltere’deki önemli kütüphaneler ve müzeler ‘güçlerini birleştirdi’.

Kütüphaneyi almak için 180 milyonluk kampanya

Bodleian Kütüphanesi, Britanya Kütüphanesi ve İskoçya Ulusal Kütüphanesi’nin yanı sıra Walter Scott’ın Melrose’daki evi Abbotsford, Jane Austen’in Chawton’daki evi ve Bronte Müzesi gibi İngiliz edebiyatı için önemli kurumlar ‘Ulusal Kütüphanelerin Dostları’ (FNL) adlı bir girişim başlattı. 

Haberin Devamı

Kütüphaneyi almak için 180 milyonluk kampanya

Edebi bir hazine

FNL, 500’den fazla el yazması, ilk baskı ve mektup içeren edebi bir hazine olan koleksiyonun tümünü almak için 15 milyon sterlin (180.8 milyon TL) toplamayı hedefliyor. Bu tip bir kütüphanenin tamamının bir daha satışa sunulmasının imkansız olduğunu ifade eden FNL, hayırseverlere ve kamu fon sağlayıcılarına destek için bağış çağrısında bulundu. Sotheby’s müzayede evi de Temmuz ayındaki açık artırmayı, FNL lehinde ertelediklerini duyurdu. ‘Kayıp Honresfield Kütüphanesi’ olarak anılan ve 1939’dan beri tamamına erişilemeyen kütüphane, 20’nci yüzyılın başında sanayiciler William ve Alfred Law tarafından
bir araya getirildi.