Dünya Lego'dan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın

Lego'dan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın

01.04.2024 - 13:11 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncak şirketi, şüphelilerin kimliklerini eyalet yasalarına uygun olarak gizleyen görüntülerin viral hale gelmesinin ardından rahatsızlığını dile getirdi.

Legodan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın

Oyuncak şirketi, sosyal medyada paylaştığı görüntülerde zanlıların yüzlerini kapatmak için oyuncak Lego kafaları eklemeyi bırakmasını talep ederek güney Kaliforniya polisinden 'şikayetçi oldu'. 

Haberin Devamı

Murrieta Polis Departmanı, 2023'ün başlarından bu yana sosyal medya paylaşımlarında insanların yüzlerini gizlemek için oyuncak Lego kafaları ve emojiler kullanıyor. Lego, Murrieta Polis Teşkilatı'ndan oyuncak kafalarının sabıka fotoğraflarında kullanılmamasını istedi.

AMAÇ HALKIN MORALİNİ ARTTIRMAK

Legodan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın

ABD genelinde kolluk kuvvetleri, halkın moralini arttırmak amacıyla sıklıkla 'Sabıka fotoğraflı Pazartesiler' ve 'Aranan Çarşambalar' gibi esprili adlarla sosyal medyada fotoğraf galerileri yayınlıyor.

1 Ocak'ta yürürlüğe giren yasaya göre, şüphelilere ait görüntülerdeki kişilerin yüzlerinin kapatılması gerekiyor. Yanı sıra, özel durumlar haricinde görüntülerin 14 gün sonra sosyal medyadan kaldırılması isteniyor. Ancak bahsi geçen yasa yürürlüğe girmeden öncesinde de Murrieta Polis Teşkilatı, masumiyet karinesi gerekçesiyle yayımladığı görüntülerdeki kişilerin yüzlerini yıllardır farklı şekillerde kapatıyordu.

Haberin Devamı

Legodan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın

Yetkililer 18 Mart'ta, şüpheliler dahil herkesin kanunlarda korunan haklarına saygı duyduklarını bildirmişti. Lego kullanılan görüntüler açıklamanın ardından sosyal medyada hızla viral olmuştu. Murrieta Polis Teşkilatı'ndan Teğmen Jeremy Durrant talebe uyacaklarını söyleyerek, "Sosyal medya içeriklerini, takipçilerimizin ilgisini çekecek bir şekilde paylaşmaya devam etmek için şu anda başka yöntemler araştırıyoruz" dedi.