DünyaGazze'deki savaşta son dakika.... İsrail'den flaş itiraf! Kendi rehinelerini yanlışlıkla öldürdüler

Gazze'deki savaşta son dakika.... İsrail'den flaş itiraf! Kendi rehinelerini yanlışlıkla öldürdüler

15.12.2023 - 14:35 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu'nu planlayan dört isim için para ödülü koydu. ABD ise Hamas'ın bir numarasına mesaj gönderdi. New York Times gazetesine konuşan ABD'li yetkililer, savaşın biteceği tarihi resmen duyurdu. Öte yandan İsrail ordusu kendi rehinelerini 'yanlışlıkla' öldürdüğünü açıkladı.

İsrail-Hamas arasındaki savaşta yetmişinci gün geride kaldı. Bölgeden gelen bütün gelişmeleri canlı aktarıyoruz.

SULLIVAN MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, bu saldırılarda en büyük desteği veren ABD’nin üst düzey yetkilileri bölgeyi ziyaret etmeye devam ediyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail temaslarının ardından Batı Şeria’yı ziyaret etti. Sullivan, Ramallah şehrinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.


İSRAİL BİR GAZETECİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılarına devam ediyor. İsrail ordusunun havadan, karadan ve denizden gece gündüz sürdürdüğü saldırıları dünyaya duyurmak için bölgede bulunan gazeteciler de İsrail askerleri tarafından hedef alınıyor. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrine bugün düzenlenen hava saldırısında Al Jazeera kameramanı Samer Abudaqa hayatını kaybederken, Al Jazeera muhabiri Wael Dahdouh ise yaralandı. Kolunun üst kısmına şarapnel parçası isabet eden Dahdouh, hastanede tedavi altına alındı. Han Yunus’ta bulunan Farhana Okulu’nda çekim yaptıkları sırada saldırıya uğrayan gazetecilere kurtarma ekiplerinin okulun çevresindeki bombardıman nedeniyle hızlı bir şekilde ulaşamadığı belirtildi.

2 ŞİRKETTEN KIZILDENİZ KARARI

Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’de ticaret gemilerini vurmasının ardından Alman Hapag-Lloyd ile Danimarkalı A.P. Moller-Maersk taşımacılık şirketleri tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz üzerindeki sevkiyatların durdurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı
EL-KASSAM TUGAYLARI SICAK GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a giren İsrail araçlarını ve askerlerini hedef aldığı görüntüleri yayınladı.

İSRAİL KENDİ ESİRLERİNİ ÖLDÜRDÜ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerini vuran ve binlerce Filistinliyi öldüren İsrail ordusu, bölgede esir tutulan İsraillileri de öldürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde esir tutulan 3 İsraillinin askerler tarafından tehdit olarak algılandığını, ardından da askerlerin esirlere ateş açtığını duyurdu. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde çıkan çatışmalarda esirlerin yanlışlıkla öldürüldüğünü belirten Hagari, “Bu hepimiz için üzücü ve acı verici bir olay. IDF yaşananların sorumluluğunu taşıyor” ifadelerini kullandı.