Dünya Macron kadınlara verdiği sözü tuttu!

Macron kadınlara verdiği sözü tuttu!

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron’un partisi olan “Cumhuriyet Yürüyüşü”, genel seçimlerde yarışacak adaylarını belirledi. Buna göre Macron, cumhurbaşkanı seçildikten sonra verdiği sözü tuttu ve partisinin adaylarının yarısı kadınlardan oluştu.

Macron kadınlara verdiği sözü tuttu

Partinin Genel Sekreteri Richard Ferrand, Haziran ayında düzenlenecek genel seçimlerde kendileri adına yarışacak 428 milletvekili adıyını açıklarken, listenin yarısının kadınlardan oluştuğunu, ayrıca adayların yüzde 52’sinin daha önce hiç parlamento deneyimi bulunmadığını kaydetti. Ferrand, halen Sosyalist Parti’den milletvekili olarak görev yapan 24 ismin, gelecek seçimlerde Cumhuriyet Yürüyüşü’nden aday olacağını da ifade etti. Bu isimler arasında eski bir savaş pilotu, iki eski sorgu hâkimi ve eski cumhurbaşkanı Francois Hollande’ın iletişim sorumlusu da bulunuyor.
Cumhuriyet Yürüyüşü’nden adaylığını koyacağı açıklanan eski başbakan Manuel Valls’in, adaylığa uygun görülmediği bildirildi. Ancak Cumhuriyet Yürüyüşü, eski başbakanın Paris’teki seçim bölgesinde, ona karşı bir aday göstermeyecek.
200 milletvekili
İlk turu 11 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde, en az yüzde 50 oy alan adaylar doğrudan meclise girecek. Yüzde 50’nin yakalanamadığı sandalyeler için de 18 Haziran’da 2. tura gidilecek.
Bu arada milletvekili seçimlerine ilişkin şu ana kadar yapılan tek ankete göre, Macron’un Cumhuriyete Yürüyüş hareketinin mecliste 249 ila 286 arasında bir sandalye sayısına ulaşması öngörülüyor. Araştırmaya göre Cumhuriyetçiler 200- 215, Sosyalistler 28-43 arası, Marine Le Pen’in Ulusal Cephe’sinin de 15 ila 25 sandalye kazanması bekleniyor.