Dünya Maduro’dan Türkiye’nin politikasına övgü

Maduro’dan Türkiye’nin politikasına övgü

25.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret çerçevesinde gittiği Venezuela’da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi. Maduro görüşmede, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin meselesi karşısındaki duruşu bütün dünya için örnek teşkil etmektedir. Cesareti ve Filistin halkını savunması hayranlık verici” dedi.

Maduro’dan Türkiye’nin politikasına övgü

Maduro, Bakan Fidan’ın ülkede bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İki ülke arasındaki iş birliğine bu ziyaretinizin katkıda bulunacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin meselesi karşısındaki duruşu bütün dünya için örnek teşkil etmektedir. Cesareti ve Filistin halkını savunması hayranlık verici. Filistin halkına karşı katliamın durdurulması gerekiyor. Filistin halkını savunmak için bütün Müslüman ülkelerle Karayip ülkeleri, Latin Amerika ülkeleri tek ses olup birlikte sesimi yükseltmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Fidan ise görüşmede, “İki ülke arasındaki ilişkilerin iyiye gitmesinde iki siyasi liderin ciddi bir önemi var. İki ülke arasında gerçekten ilerletilecek çok konu var. Filistin konusundaki tutumunuzdan dolayı size müteşekkiriz. Özellikle oradaki insanların katledilmesi, milyonlarca insanın başta susuzluğa mahkum edilmesi konusunda sessiz kalmadınız. Maalesef bütün insanlığın gözü önünde bu suçlar işlendi” ifadelerini kullandı. Görüşmeye Meksika Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Türkiye’nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu da katıldı. Bakan Fidan, Meksika’ya geçecek.