Dünya Malezya’ya dünyanın en yaşlı başbakanı

Malezya’ya dünyanın en yaşlı başbakanı

11.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Malezya’da önceki gün yapılan genel seçimlerinde birinci çıkan Halkın Umudu (Harapan Rakyat) ittifakının lideri 92 yaşındaki Mahathir Muhammed, ülkede 60 yıldan fazladır iktidarda olan koalisyona son verdi.

Malezya’ya  dünyanın en yaşlı başbakanı

Daha önce de ülkede 1981-2003 yılları arasında başbakanlık görevi yapmış olan Muhammed, kazandığı zaferle dünyanın seçimle başa gelen en yaşlı lideri ünvanını da eline geçirdi. Nitekim, Mahathir’ten önce dünyanın en yaşlı lideri ünvanı, Zimbabve’nin 94 yaşındaki eski devlet başkanı Robert Gabriel Mugabe’ye aitti.

Haberin Devamı

Resmi sonuçlara göre merkez sol eğilimli Halkın Umudu ittifakı, parlementodaki 222 koltuktan 121’ini kazanırken ülkenin 1957’de bağımsızlığını ilan etmesinden beri iktidarda olan sağ koalisyon Ulusal Cephe (Barisan Nasional) 79 koltukta kaldı.

‘Halkın kararı’

Mahathir’in bir zamanlar akıl hocalığını yaptığı eski başbakan Necip Rezak ise seçimi kaybetmelerini “halkın kararı” olarak yorumladı. Halkın Umudu ittifakı adıyla bir araya gelen partilerin adayı olarak seçime giren Mahathir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu olarak biliniyor.

Malezya’ya  dünyanın en yaşlı başbakanı