Dünya Maymun harekâtı

Maymun harekâtı

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hindistan, G20 Zirvesi’nin yapılacağı Yeni Delhi’de maymunları uzaklaştırmaya çalışıyor. Bunun için bu hayvanların korktuğu langurların posterleri kullanılıyor. Görevliler de langur sesi çıkarıyor.

Maymun harekâtı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 9-10 Eylül’de G20 Zirvesi düzenlenecek. Zirve, Putin hariç dünya liderlerine ev sahipliği yapacak. Zirve hazırlığının en önemli ayağını, kentte başıboş gezen çok sayıdaki küçük maymuna karşı alınan önlemler oluşturuyor.

Görevliler, bu hayvanların merkezi yerlerden uzaklaşması için onların korktuğu saldırgan gri langur maymunlarının posterlerini çeşitli yerlere asıyor.

Haberin Devamı

‘CANLI’SI TEPKİ ALDI

Ayrıca langurların çıkardığı sesleri taklit edebilen görevliler de bu posterlerin arkasına geçip o sesleri çıkarıyor. Bu görevin zirve boyunca devam edeceği belirtiliyor. Daha önce de önemli etkinliklerde küçük maymunlara saldıran gerçek, canlı maymunlar kullanılmıştı. Ancak canlı maymunların bu şekilde kullanılması hayvanseverlerin tepkisine neden olunca poster ve görevlilerin ses taklidi yöntemi devreye girdi.